BIST 10.209
DOLAR 32,40
EURO 34,79
ALTIN 2.400,07
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Babıali Şenlikleri yarın başlıyor

Fatih Belediyesi, 30 Eylül-3 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan Babıali Şenlikleri'ne ev sahipliği yapacak.

Abone ol

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ( TGC ), İstanbul Valiliği ve Fatih Belediyesi tarafından düzenlenen Babıali Şenlikleri’nin üçüncüsü 30 Eylül - 3 Ekim tarihleri arasında Sultanahmet Meydanı Mehmet Akif Ersoy Parkı’nda gerçekleştirilecek.

Boğaz gezisi ile başlayacak olan Babıali Şenlikleri’nin resmi açılışı yarın akşam saat 18.00’de Sultanahmet Meydanı Mehmet Akif Ersoy Parkı, Amfi Tiyatro’da TGC Başkanı Orhan Erinç, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in katılımıyla yapılacak.

Babıali ruhu

Açılışın ardından başlayacak etkinliklerle Babıali ruhu Sultanahmet’te yeniden canlandırılacak. Etkinlikler çerçevesinde, TGC başta olmak üzere, meslek kuruluşları, basın yayın kuruluşlarıyla birçok yayınevi kurulan stantlarda ve etkinlik alanında imza günü, panel ve konserler düzenleyecek.

Karikatür sergisi

TGC Basın Müzesi’nde Karikatür Sergisi açılacak. 1950’li ve 1960’lı yılların efsaneleşmiş klasik otomobil sahiplerinin bir araya gelerek kurduğu, İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği Babıali Şenliği’nin konuğu olacak. 3 Ekim tarihinde Sultanahmet Meydanı’nda otomobillerini sergileyecek olan dernek, bir zamanlar medya kuruluşlarının merkezi olan Tarihi Yarımada’da nostalji yaşatacak.