BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,89
ALTIN 2.441,89
HABER /  DÜNYA

Babası keçi çobanı kendi başkan

Yeni başkan "Amerikan rüyası"nın tanımı... Babası keçi çobanıydı, kendi dünyanın dev ülkesinin başkanı oldu. İşte hayat hikayesi;

Abone ol

Çok değil, bundan 50 yıl önce ABD'de beyazlar siyahlarla otobüste yan yana oturmuyordu. Beyazlarla aynı üniversiteye gitmelerine izin verilmiyordu. Ku Klux Klan gibi ırkçı örgütlerin saldırılarına maruz kalıyordu. Şimdi bir siyah ABD'nin başkanı oldu. Afro-American Barrack Obama ABD'nin 44. başkanı...

Barack Obama, 1964 doğumlu ve kendisi gibi Harvard Hukuk Fakültesi mezunu olan Michelle Robinson ile evli. Çiftin, Malia (10) ve Sasha (7) adlı iki kız çocuğu bulunuyor. 
ANNESİ ABD'Lİ BABASI KENYA'LI

Kenya'da keçi çobanlığı yaparken burs kazanarak ABD biletini elde eden baba Obama aslında hem ABD'nin, hem de dünyanın kaderini değiştirdi.

Obama'nın annesi Ann ise bu sırada ailesi ile Honolulu'da yaşıyordu. Hawaii Üniversitesinde tanışıp evlenen çift, Obama 2 yaşındayken boşandı.

Baba Obama Kenya'ya dönerek hükümete bağlı bir iktisatçı olarak çalışmaya başlarken, çift boşandı.

Obama altı yaşındayken annesi Ann, bu kez bir Endonezyalı ile evlendi ve aile Cakarta'ya taşındı.

LAİK HIRİSTİYAN OKULUNA GİTTİ

Obama 6 yaşındayken, annesi bu kez bir Endonezyalıyla evlendi, aile Cakarta'ya taşındı. Endonezya'da yaşadığı 4 yıl boyunca laik ve Hristiyan okullarına giden Obama, daha sonra büyükanne ve büyükbabasıyla yaşayacağı Hawaii'ye döndü ve eğitimine burada devam etti. Obama, 1988'de Harvard Hukuk Fakültesine girdi.

SİYASİ YAŞAMI: 1996-2004 yılları arasında Illinois eyalet senatörü olan Obama, 2004 yılında da ABD Senatosuna seçildi. Bu zaferinin ardından medyanın ilgisini çeken Ob

ADI HEP KARIŞTIRILIYOR
Obama, adının sürekli "Alabama" ya da "Yo Mama" gibi yanlış söylendiği konusunda espriler yapıyor. CNN televizyonu da Obama ile El Kaide lideri Usame'nin (Bin Ladin) adlarını karıştırmış ve özür dilemişti. 
ama, Washington'un en gözde isimlerinden biri haline geldi. Obama'nın iki kitabı, çok satanlar listesine girdi. 

"ROCK YILDIZI OBAMA": Obama, siyasette parlamasıyla birlikte hem ulusal, hem de uluslararası alanda "rock yıldızı"  benzetmesi yapılan bir üne ve desteğe kavuştu. 

ÜNLÜLER ONA HAYRAN: Amerikalı ünlü talk şovcu Oprah Winfrey'yi kampanyasına katan Obama'ya destek veren diğer ünlüler arasında Hollywood dünyasından George Clooney, Scarlett Johannson, Robert de Niro, Tom Hanks, Matt Damon, Halle Berry ve ünlü müzisyen Bruce Springsteen başı çekiyor.