BIST 10.196
DOLAR 32,20
EURO 35,09
ALTIN 2.469,30
HABER /  DÜNYA

John McCain sırtından vuruldu

Obama rüzgarı John McCain taraftarlarını da etkilemiş. Vietnam gazisi McCain'i hiç ummadığı kiiş yıktı.

Abone ol

Vietnam Savaşı sırasında Kuzey Vietnamlılara esir düşen ABD'nin Cumhuriyetçi başkan adayı John McCain'i tedavi eden hemşire Nguyen Thi Thanh, Obama'yı tercih ettiğini söyledi.

Obama'nın seçimi kazanmasından sonra anılarını anlatan yaşlı hemşire, 1967'de esir düşen McCain'e ilk müdahaleyi yaptığını belirttiği açıklamasında, Obama'yı kutladı ve ''onun barışa daha iyi hizmet edeceğini düşündüğünü'' ifade etti.

Hanoy'daki evinde anılarını basınla paylaşan 81 yaşındaki hemşire, ''26 Ekim 1967'de genç bir düşman pilotunun geldiğini hatırlıyorum. Diğer Amerikalılar gibi iri yarı ve güçlü değildi. Orta boyluydu, beyazdı ve çok solgundu. Tek bir kelime bile etmedi'' dedi.

McCain'in işkence gördüğü suçlamalarının aksine Vietnamlı yetkililer ve eski hemşire, savaş esirlerine iyi muamele edildiğini söylüyor. Nguyen Thi Thanh, John McCain'e hayatta kalabilmesi için gereken ilk müdahaleyi yaptığını, sonra da hastaneye götürüldüğünü anlattı. Hemşire, bir daha Amerikalı pilotu hiç görmediğini de söyledi.

McCain, 5 yıldan fazla hapiste kaldı. McCain'in adını 1975'te, savaştan sonra öğrendiğini söyleyen yaşlı kadın, Obama'yı kastederek, ''Amerikalıların barışı seven birine oy vermeleri daha iyi'' diye konuştu.

Obama ile McCain'in programlarını çok iyi bilmediğini de söyleyen Nguyen Thi Thanh, ''Ama Obama barışı daha çok seviyor gibi'' dedi.

Vietnam ile ABD arasındaki ilişkiler 1990'lı yıllarda düzelmişti.