BIST 10.083
DOLAR 32,48
EURO 34,81
ALTIN 2.439,10
HABER /  DÜNYA

Mandeladan Obamaya çağrı

Devlet Başkanı Nelson Mandela, ABD başkanlık seçiminde Barack Obama'nın zaferini övdü.

Abone ol Güney Afrika'da ırk ayrımına dayalı Apartheid rejimiyle mücadelenin simgesi olan eski Devlet Başkanı Nelson Mandela, ABD başkanlık seçiminde Barack Obama'nın zaferini övdü ve Obama'ya dünya çapında yoksullukla, salgın hastalıklarla mücadele etmesi çağrısında bulundu.

Güney Afrika'nın ilk siyah devlet başkanı olan Mandela, Obama'ya yazdığı, Nelson Mandela Vakfı tarafından yayımlanan mektubunda, "Zaferiniz, herkesin, daha iyi bir dünya için değişim rüyasına cesaret edebileceğini gösterdi" dedi.

ABD'deki son seçimi umudun sembolü olarak niteleyen Mandela, Obama'nın dünya çapında barış ve güvenlik hedefine desteğini not ettiklerini ve bunu alkışladıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Ayrıca her yerde yoksulluk ve hastalık felaketiyle mücadeleyi başkanlığınızın misyonu yapacağınıza güveniyoruz."

Güney Afrika'daki Apartheid rejimine karşı mücadelesi sırasında 27 yılını hapiste geçiren Mandela, ülkede asırlarca süren ırkçı beyaz azınlık rejiminin sona ermesiyle 1994'te yapılan ilk çok ırklı seçimlerde devlet başkanı seçilmişti. Nelson Mandela 5 yıllık görev döneminin sonunda aktif siyaseti bırakmıştı.