BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,84
ALTIN 2.432,68
HABER /  GÜNCEL

17 yıldır kafeste yaşıyor

Şu anda 26 yaşında. Tam 17 yıldır küçücük bir kafesin içinde yaşıyor. Yunus Çelik'in dramı göz yaşartıyor.

Abone ol

Adıyaman'da ''kendisine zarar vermemesi'' için evin bahçesindeki küçük bir kulübenin tel örgülü bölümünde tutulan zihinsel engelli gencin annesi yardım bekliyor.

Anne Hayriye Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlu 26 yaşındaki Yunus Çelik'in, dokuz yaşında menenjit hastalığı, ardından trafik kazası geçirdiğini ve bir müddet sonra akli dengesini yitirdiğini söyledi.

BAHÇEDEKİ KULÜBEDE YAŞIYOR

Giydirilen kıyafetleri çıkaran veya parçalayan oğlunun zaman zaman bayıldığını ve bu nedenleyaralandığını ifade eden Çelik, bu nedenle kendisini evin içinde tutamadıklarını ve bahçeye kulübe yaptıklarını anlattı.


YARDIM BEKLİYOR

Ancak, oğlunun kulübede yanan sobaya çarparak yaralanma ihtimali olduğunu, bu nedenle kulübe içinde de tel örgülü bölüm yaptıklarını belirten Çelik, ''Sobayı bilmiyor. Yaralanmasından korktuğumuz için ona tel örgülü bölümde bakmaya çalışıyoruz'' dedi.

Çelik, birçok yetkili ve yardım derneğinin kendilerini ziyaret edip, yardım sözü verdiğini ama ''kimseden ses çıkmadığını'' öne sürerek, kendi maddi imkanları doğrultusunda böyle bir çareye başvurduklarını savundu.

Hayriye Çelik, ''Ben anneyim, elimden geldiğince oğluma bakmaya çalışıyorum ancak bundan fazlasını yapamıyoruz'' diye konuştu.

Odun pazarında çalışarak geçimini sağladığını dile getiren Baba Mehmet Çelik yıllardır rahatsız olan oğluna ellerinden geldiğince bakmaya çalıştıklarını ifade etti.

Çelik, yeşil kartları olduğunu sözlerine ekledi.