BIST 10.083
DOLAR 32,36
EURO 34,77
ALTIN 2.435,10
HABER /  GÜNCEL

Babanın bir iddiası var ki çok acı

İzmin Menderes'te çiftlik evinde çıkan yangında iki çocuk can vermişti. Acılı babanın iddiası yenilir yutulur gibi değil.

Abone ol

Çalışmak için geldikleri İzmir'in Menderes ilçesinde iki çocuklarını çıkan yangında kaybeden acılı aile, itfaiye ekibine öncelikle evi yerine samanlarını söndürttüğünü öne sürdüğü ev sahibini suçluyor.

"ÇOCUKLARI DEĞİL SAMANLIĞI KURTAR"

Ailenin avukatı Ahmet Okumuş, acılı aile dışında hiç kimsenin şüpheli sıfatıyla ifadesine başvurulmadığını belirterek, sorumluların adalet önüne çıkarılmasını istediklerini bildirdi.

Baba Abdullah Yılmaz, Menderes Adliyesi önünde AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yozgat'tan İzmir'e çalışmak için geldiklerini söyledi. Çiftçilikle uğraşan bir ailenin yanında çalışmaya başladıklarını ifade eden Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"ÇOCUKLAR TARLAYA DOĞRU GİTTİ" DEDİLER

''Yem kırma makinesinde hayvanlar için yem hazırlıyordum. İki üç günde bir bozulan yem kırma makinesi yine arızalandı. Kablolardan ateş çıktı. Onunla uğraşırken, birisi gelip bizim evin çatısından ateş yükseldiğini söyledi. Hemen koştum. Bana 'Çocuklar tarlaya doğru gitti' dediler. Tarlada aramaya başladım. Bulamadım. İçeriye girmek istedim, izin vermediler. Sonra itfaiye geldi. Ev sahibinin oğlu samanın derdine düştü. İtfaiye ekipleri gelince samanı söndürmeye çalıştılar. İlk önce eve müdahale etseydi belki sonu böyle olmayacaktı.''

ANNE NE DİYOR?

Eşi Teslime Yılmaz ise yangının, ocakta unutulan yemekten çıktığı yönündeki iddiaların doğru olmadığını belirterek, ''O gün sabah kalkıp hemen çalıştığımız ahıra gittik. Yemek yapmadım, yangın ocaktan çıkmış olamaz'' dedi. Teslime Yılmaz, sorumluların cezalandırılmasını istediğini söyledi.

''OLAYI RANTA ÇEVİRMEK İSTİYORLAR''

Ev sahibi R.D'nin oğlu L.D. ise yangın çıktığı sırada çalıştığını belirterek, ailenin iddialarının gerçeği yansıtmadığını öne sürdü. L.D, şöyle konuştu:

''Biz önce evi söndürmeye çalıştık, ancak çatı çöktü. Allah da şahit, başkaları da var. Yangının çıkış nedenini önce tüpten demişlerdi, sonra elektrik kontağından olduğunu söylediler. Biz de bilmiyoruz. Bize 'Anlaşalım' diye haber gönderiyor, işi ranta dökmek istiyorlar. Eğer bir suçumuz varsa, adalet önünde hesap vermeye hazırız. Bizim tek suçumuz var, o da bu kişiye iş vermekti. Çünkü eşine kötü davranıyor, sürekli dövüyordu. Ben bunun ona Allah tarafından verilmiş bir ceza olduğuna inanıyorum.''