BIST 9.525
DOLAR 32,70
EURO 34,77
ALTIN 2.521,13
HABER /  GÜNCEL

Baba maşallah google gibi

Sözünü ettiğimiz Süleyman Demirel. Bu tanımda Uğur Dündar'a ait. Bir gezide Demirel, Dündar'a çok fena kızmış.

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- Uğur Dündar, 8. cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için “google gibi” nitelendirmesi yaptı. Nedeni ise Demirel’in hafızası. “Büyük Düello’yu yönetmek için TBMM’ye gelişinde gazetecilerle sohbet eden Uğur Dündar, siyasetçilerin hafızası ile ilgili ilginç değerlendirmeler yaptı.

HAFIZASINDAN ÜRKERİM
Dündar ile gazeteciler arasındaki sohbette bir gazetecinin, “Siyasetçiler içinde iyi hafızaya sahip isimler var” sözlerine Dündar, “ski TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın da hafızası iyidir. Ama beni ürküten bazı hafızalar vardır. Bunlardan biri Çelik Gülersoy, biri Metin Erksan ve biri de Süleyman Demirel’dir” dedi.
GOOGLE
Gazetecilerin, Demirel’in kişileri yıllar geçse de unutmadığını, bir ilçeye girdiğinde her evi ve o evde oturanları bile tanıdığını ve hatırladığını anlatmaları üzerine, Dündar; “Ben de çok tanık oldum Demirel’in hafızasına” dedi. Bir gazeteci, “Demirel ile görüşen vatandaşlar çok etkileniyorlar. belki konuşmalarından hiçbir şey dinleyenin aklında ama isimleri, yerleri, hatta kilometre kilometre köyler arasındaki uzaklıkları bile hatırlıyor. Bunları söylüyor ve etkiliyor” sözleri üzerine Dündar gülerek, “Google gibi yani!” dedi.

Mehmet Ağar’ın ve İhsan Sabri Çağlayangil’in de güçlü hafızası olduğunun konuşulduğu toplantıda, TBMM’nin yemek ve restoranları, Meclis’in temizliği gibi konular da dile getirildi. Dündar’ın TBMM’ye gelişi ile lokantaları da denetleyeceğine ilişkin esprilerin yapıldığı sohbette Dündar, Demirel ile ilgili bir başka anısını da anlattı.

DEMİREL DÜNDAR'A NEDEN KIZDI?

Demirel’in bir seçim gezisinde kendisine öfkelendiğini de bildiren Dündar, şunları söyledi:

“Demirel ile birlikte bir geziye giden bakan ya da milletvekili anlattı. Vatandaş yolda çevirmiş ve ‘Uğur Dündar’a nasıl ulaşırım?’ diye sormuş. Demirel de, ‘Yahu derdini çözmek için kapısına gelen Başbakan var, bölge milletvekili var, bakan var ama adam sorununu çözmek için hala Uğur Dündar’ı arıyor. Bu nasıl iş’ diye öfkelenmiş.”