BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,98
ALTIN 2.423,95
HABER /  GÜNCEL

Devlet Bakanı Tüzmen Bursada

Tüzmen, dünyadaki krizin Türkiye etkilerini minumuma indirilmesinin önemli gündem maddeleri olduğunu söyledi.

Abone ol Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, ''Şu anda çok önemli gündem, ihracatın artırılması ve bu şekilde dünyada yaşanan sıkıntıların Türkiye'de daha az bir şekilde yaşanarak, geçiştirilmesi'' dedi.

Tüzmen, Bursa Valisi Şahabettin Harput'u ziyaretinde, Bursa'nın, İstanbul'un ardından Türkiye'nin ikinci ihraç lokomotifi olduğunu belirtti.

Komşu illere de tetikleyici etki yaparak yoluna devam eden Bursa'nın geçen yıl 9 milyar dolar olan ihracatının, bu yıl belki ilk defa tarihinde 10 milyar doları geçeceğini ifade eden Tüzmen, Bursa'nın, ana sektörlerin yanı sıra yan sanayi ve diğer tüm alanlarda Türkiye'ye örnek teşkil ettiğini vurguladı.

Tüzmen, ihracat hamleleri yapılan bir dönemde, Bursa'ya çok ayrı bir önem verdiklerini dile getirdi.

Bir gazetecinin, Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) tarafından yaptırılacak olan Otomotiv Anadolu Teknik Lisesinin protokol töreninin ardından sektör temsilcileriyle yaptığı toplantı sırasında, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ve CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun meclisteki tartışmasını izleyip izleyemediğini sorması üzerine Tüzmen, şunları söyledi:

''Firma ve sektör temsilcileriyle çeşitli toplantılar yaptık. Onu artık siz izleyin. Şu anda çok önemli gündem, ihracatın artırılması ve bu şekilde dünyada yaşanan sıkıntıların Türkiye'de daha az bir şekilde yaşanarak, geçiştirilmesi. Bizim önemli gündemimiz var. Dolayısıyla siz izleyin, biz değerlendirme yaparız.''

Tüzmen, valiliğin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin ile AK Parti İl Başkanlığını da ziyaret etti.

Valilik binasından büyükşehir belediye binasına yürüyerek geçen Tüzmen, hatırını sorduğu yaşlı bir kadının ''Sağlığınızı istiyorum. Şu parça parça konuşmaları kessinler'' demesi üzerine, ''Kessinler değil mi? İnşallah. İş yapsınlar değil mi? Bak, biz iş yapıyoruz'' diye konuştu.