BIST 9.525
DOLAR 32,67
EURO 34,92
ALTIN 2.523,48
HABER /  GÜNCEL

Seyhan Soylu tekrar adliyede

Seyhan Soylu, evraklarını almak için adliyeye geldi. Soylu, Ergenekon destanı için gurur duyuyorum dedi.

Abone ol Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılan Sisi lakaplı organizatör Seyhan Soylu, el konulan eşyaları almak için savcılığa geldi. Adliye çıkışında konuşan Soylu, "Ergenekon örgütü içinde değilim. Ama Ergenekon destanı içinde olmaktan gurur duyuyoruz." dedi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen Seyhan Soylu, el konulan evrakları için talepte bulundu. Adliyede basın mensuplarıyla sohbet eden Soylu, "Cumhuriyet Kadınları Projesi ile ilgili evraklara da el konulmuştu. Ancak savcılık bir şey bulamadı. Ben de o evrakları almaya geldim. Çünkü evraklar olmadan çalışamıyoruz" diye konuştu. Soruşturma savcısı Zekeriya Öz'ün kendisine zaman zaman ifadesine başvuracağını söylediğini belirten Soylu, "Savcı herkese eşit duruyor. Ben kendisine karşı ön yargılıydım. Mevcut hükümetin adamı sanıyordum. Ama kendisinin tavırlarını görünce herkese eşit olduğunu gördüm. Önyargım kırıldı" ifadelerini kullandı.

Bilgisayarına ve CD'lerine el konulduğunu ifade eden Soylu, "Hakkımda çok çirkin iddialar yazıldı. Şantaj kasetleri olduğu söylendi. Ancak bunlar Cumhuriyet Kadınları projesi kapsamında toplanan arşiv görüntüleridir. Zaten Cumhuriyet Kadınları inanılmaz derecede muhafazakar bir projedir. Çünkü laiklik, dejenerasyon değildir. Bu projeyi hazırlarken tüm şehit yakınlarını düşünerek yaptık. Sırada Kurtuluş ve Osmanlı kadınları projesi var. Cumhuriyet Kadınları projesi kapsamında belgesel çalışmaları hazırlıyorduk. 4 ay boyunca onlarca kişi bunun için çalıştı" diye konuştu.

Emniyet teşkilatının Avrupa'yı aratmayacak şekilde suçluyu ve şüpheliyi ayırdığını kaydeden Soylu şöyle devam etti: "Ergenekon ikiye ayrılır. Birinci Ergenekon örgütü, silah, bomba ve devleti bölmek için kurulmuş teşekkül örgüttür. Bu örgütün önünde dünyadaki tek bir kişi olarak kalsam da miğfer olmaya çalışırım. İkinci Ergenekon ise bir destandır. Onun içinde olmaktansa onur duyarım. Ergenekon'un sonunda en büyük dalga olacak. Yani tsunami."

Soylu adliye çıkışında ise kameralara, "Ergenekon örgütünün içinde değilim ama, Ergenekon Destanı içinde olmaktan gurur duyarız." diye konuştu.