BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.440,10
HABER /  GÜNCEL

Tatbikatı ayaklanma sandılar

Yalova A3 Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu'nda, ''ayaklanma'' tatbikatı yapıldı.

Abone ol Yalova A3 Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu'nda, ''ayaklanma'' tatbikatı yapıldı. Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı, emniyet birimlerinin ceza evlerinde çıkabilecek olası isyanlara reaksiyon sürelerini geliştirmek amacıyla tatbikat düzenledi.

Polis ve jandarmaya haber verilmeden gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği, kolluk kuvvetlerine, ''mahkumların bilinmeyen bir sebeple koğuşları kapatarak isyan başlattıkları ve rehinelerin olabileceği'' yönünde bilgi ulaştırıldı.

Bu ihbar üzerine harekete geçen Yalova Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Alay Komutanlığına bağlı ekipler, 3 dakika içinde cezaevine ulaştı.

Emniyet güçlerinin olay yerine gelmeleriyle ihbarın tatbikat amaçlı olduğu anlaşıldı. Emniyet güçleriyle birlikte ambulans ve itfaiye ekipleri de çok geçmeden cezaevi çevresinde önlem aldı.

Tatbikatı denetleyen Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Hamdi Karabeyoğlu, cezaevlerinde meydana gelebilecek herhangi olağanüstü bir olaya karşı kolluk, sağlık, adliye ve cezaevi görevlileri arasında koordinasyonun nasıl sağlanacağına ilişkin tatbikatlar yapıldığını belirterek, şunları söyledi:

''Bu konuda 'başarabilecek miyiz' ya da 'herhangi bir aksama olacak mı' diye daha önceden haber verilmeden aniden bu tatbikatları yapıyoruz. Bizim tespitlerimize göre birkaç dakika içinde tüm birimler burada oluyor. Şimdiye kadar yapılan tatbikatlarda hiçbir aksama yaşamadığımız gibi bu tatbikatta da aksama yaşanmadı. Umuyoruz ki böyle bir olay yaşanmasın. Ancak yaşanması durumunda en az tatbikatta olduğu kadar başarılı bir müdahale olacağını düşünüyorum.''