BIST 9.054
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.298,59
HABER /  GÜNCEL

Tolonun psikolojisi bozuldu

Eruygur'un başına gelenler Tolon'un psikolojisini bozdu avukatı paşa için oldukça endişeli. İşte o açıklamalar;

Abone ol

Ergenekon soruşturmasının tutuklu Paşası Tolon'da tahliye istiyor. Tolon'un gerekçesi ise bozulan sağılığı. Bu arada Tolon'un avukatı İlkay Sezer, koğuş arkadaşı emekli Orgeneral Şener Eruygur'un başına gelenler nedeniyle müvekkilinin psikolojinin bozulduğunu söyledi.

Tolon'u Kocaeli Kandıra F Tipi Cezaevi'nde ziyaret eden Sezer, çıkışta gazetecilere açıklama yaptı. Emekli Orgeneral Şener Eruygur'un başına gelenlerden dolayı Tolon'un psikolojisinin bozulduğunu belirten Sezer, bunların bir daha tekrarlanmamasını istediklerini söyledi.

Yargılamanın müvekkilinin sağlığında yapılmasını istediklerini bir kez daha tekrarlayan Sezer, şöyle konuştu: "Dün yapılan tahlil sonuçlarının bir kısmını da teslim aldık. Bunları kendi doktorlarımıza da gösterdik. Bir ilaç tedavisi önerildi. İlaç tedavisinin sonucunda biyopsiye girme durumu olabilir. Bu da bayramdan sonraya kalacak. Kontrollerden sonra buna karar verilecek. Bizim için önemli olan nokta, uzun süredir rahatsızlığının olduğunu bildiğimiz kalp, yüksek tansiyon veya prostat gibi konuların haricinden 65 gün kadar geçen sürede 13 kilogram kaybı olmasıdır.

Biz yargılamanın müvekkilimizin sağlığında yapılmasını bekliyoruz. Bizim isteğimiz bu. Müvekkilimiz hasta olduktan sonra, kendini savunamayacak hale geldikten sonra, yapılacak yargılamanın kimse tarafından istenmeyeceğini düşünüyoruz. İşte bu geçen zamanda 13 kilogram vermiş biri var. İddianame henüz hazır değil. Henüz şüpheli. Sanık bile değil. Bu aşamada biz yargının tutuksuz yapılması şeklindeki talebimizi yenilemiştik ve onu bekliyoruz. Bu konuda da umudumuzu da devam ettiriyoruz."

Basın yargıyı etkileyecek seviyede yayınlar yapıyor
Tolon'un sanık bile olmadığını hatırlatan Sezer, basının yaptığı yayınlardan duydukları rahatsızlığı dile getirdi. Zamanı geldiğinde tüm yanlı yayın yapanlar hakkında dava açacaklarını belirten Sezer, sözlerini şöyle sürdürdü: "Teğmenlerin gözaltına alındıktan sonra savcılık sorgusuna hemen geçilmeden aralarında Tolon'un da bulunduğu bazı kişilerden yapılan toplantılarda talimat aldıkları yönde yayınlara yer verildi.

Daha sonra o teğmenlerin avukatlığını yapan meslektaşımızın yaptığı açıklamada da öğrendiğimiz üzere böyle bir konu savcılık sorgusunda hiç yer almadı. Tüm bunlar, bize müvekkilimizin aleyhinde çok ciddi bir kampanyanın yürütüldüğü, onu yargılamadan infaza yönelik, mahkûmiyete yönelik, kamuoyu yaratmaya yönelik, yargıyı etkilemeye yönelik olduğunu değerlendirdiğimiz yayınlara yer veriliyor. Biz konunun gizlilik kararı olması nedeniyle dosya üzerinde ve aslında gizlilik kararı ile birlikte yayın yasağı da bulunmasına rağmen mahkemede nasıl olsa gerçeğini ispatlarız diye biraz sessiz kalmış gibi görünüyor olabiliriz ama bu yayınları yapan kurumlar hakkında dava açacağız."