BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

B Grubu ölüm grubu

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda boy gösterecek 16 takımın hangi gruplarda mücadele edeceği çekilen kura ile belli oldu.

Abone ol

EURO 2012 kuraları dün çekilirken Hollanda, Danimarka, Almanya ve Portekiz'in buluştuğu B Grubu 'Ölüm Grubu' olarak nitelendirildi

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda boy gösterecek 16 takımın hangi gruplarda mücadele edeceği Ukrayna'nın başkenti Kiev'de çekilen kura ile belli oldu. İşte Ukrayna ve Polonya'nın ortaklaşa düzenleyeceği şampiyonada gruplar: A Grubu: Polonya, Yunanistan, Rusya, Çek Cumhuriyeti. B Grubu: Hollanda, Danimarka, Almanya, Portekiz. C Grubu: İspanya, İtalya, İrlanda, Hırvatistan. D Grubu: Ukrayna, İsveç, Fransa, İngiltere. Bu tablo sonrası B Grubu için 'Ölüm Grubu' yakıştırması yapılırken, diğer gruplar denk takımları bir araya getirdi. 8 Haziran- 1 Temmuz 2012 tarihlerinde düzenlenecek şampiyonada gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar çeyrek finale yükselecek. Turnuvanın açılış maçı 8 Haziran'da Varşova'da Polonya ile Yunanistan arasında oynanacak. Kupa ise 1 Temmuz'da Kiev'de sahibini bulacak.