BIST 10.232
DOLAR 32,32
EURO 34,80
ALTIN 2.412,27
HABER /  GÜNCEL

Azrail trafikte en yeteneklileri seçiyor

Bursa Emniyet Müdürlüğü sürücülere uyarı niteliğinde bir açıklama gönderdi. Buna göre kendilerine güvenenler tehlike altında...

Abone ol

Bursa Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi, beceri ve yetenekleri bakımından sürücülüğe çok uygun oldukları halde bir çok kişinin bu açıdan daha zayıf kişilere kıyasla daha tehlikeli araç kullandığına dair bulgu bulunduğunu açıkladı.

Açıklamada, yeteneklerine güvenen kişilerin yetenek ve becerilerine güvenerek daha fazla riskli durumlara girdikleri ve bu risklerden bir kısmının da gerçekleştiği tahmin edildiği vurgulandı.

YETENEKLİ OLMAK GÜVENDE OLMAK DEĞİL

Açıklamada, "Bunun açıklaması ne olursa olsun, asıl önemli olan şudur ki, yetenek ve beceriler açısından iyi durumda olmak, 'güvende olmak' anlamına gelmemektedir. Oysa araştırmalar, güvenli sürücülük alışkanlığının pek çok eksikliği telafi edebildiğini göstermektedir" denildi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi tarafından yapılan açıklamada, trafik polisinin denetim sırasında yapacağı işlemlerin sürücülerin şahsına yönelik olmadığı, durumu kişiselleştirecek konuşma ve yorumlardan kaçınılması gerektiği dile getirildi.