BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Azrail öldür dedi, öldürdüm

7 ay önce kayınpederi, eşi, kayınvalidesi ve kayınbiraderini öldürdü. İlk kez hakim karşısına çıktı. İfadeleri dehşet verdi;

Abone ol

Eskişehir'de 7 ay önce kayınvalidesini, kayınpederi, kayınbiraderini ve eşini öldürdüğü iddia edilen sanık, ilk kez hakim karşısına çıkarıldı.

AZRAİL'LE KONUŞTUM

Ağır Ceza Mahkemesi'nde saat 20.00'de başlayan ilk duruşmaya, 4 kişiyi öldürdüğü iddia edilen tutuklu sanık Ömer K. ile tanık sıfatıyla kız kardeşi Fatma Şengül ve avukatları katıldı. Duruşmada ifade vermek istemeyen sanık Ömer K., "Azrail'le konuştuğunu ve kendisine vur dediği için şahısları tek tek öldürdüğünü" söyledi.

Olayın tanığı ve sanık Ömer K.'nın kız kardeşi Fatma Şengül ise, ağabeyinin katil olduğunu belirterek, "Ağabeyim bir gün önce eşim Mehmet Şengül'ü berber koltuğunda öldürmüş ve ardından telefon açarak Mehmet'i öldürdüm gidin berber koltuğunda alın" demişti. Eşimin ölümünün 2. günü evimizde mevlit okutuyorduk. Polisler bize evin korunduğunu söylemişlerdi. Ancak, o esnada kapı çalındı ve açın polis diye seslenildi. Ardından kayınvalidem Hamiyet Şengül kapı açılır açılmaz başından vuruldu. Daha sonra eşi Ayşe K. ve kayınpederim Metin Şengül'ü vurarak öldürdü" dedi. Fatma Şengül, cinayetin azmettiricisinin öz babası Emin K., olduğunu da iddia ederek,

"Babam bize tavuk kümesi yapmamız için borç olarak 5 bin YTL vermişti. Daha sonra bizden birkaç kez parayı vermemizi istedi, ancak biz bu parayı kendisine ödeyemedik. Bu arada babamın bazı yakınlarına 'Kiralık katil arıyorum damadımı vurduracağım' dediğini duydum. Ağabeyim Ömer K. da parayı istemek için sık sık bize gelirdi" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, diğer tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi. 7 ay önce Esentepe ve Sütlüce mahallelerinde meydana gelen olayda sanık Ömer K., akrabaları Hamiyet Şengül (53), Metin Şengül (65), Ayşe K. (26), Mehmet Çetin Şengül'ü (29) öldürdüğü iddiası ile yakalanarak tutuklanmıştı.