BIST 9.968
DOLAR 32,38
EURO 34,72
ALTIN 2.426,10
HABER /  GÜNCEL

DTPli belediyeye rüşvet baskını

DTP'li Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan'ın danışmanı Nesim Turan'ın ‘rüşvet’ aldığı iddiasıyla gözaltına aldığı ortaya çıktı.

Abone ol

Batman Belediye Başkanlığı'na dün gece polisin yaptığı baskında DTP'li Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan'ın danışmanı Nesim Turan'ın ‘rüşvet’ aldığı iddiasıyla gözaltına aldığı ortaya çıktı. Müteahhit G.Y.'den 15 bin YTL rüşvet aldığı iddia edilen Turan'ın evinde 10 bin YTL, ruhsatsız silah, ile terör örgütü PKK'ya ait belgeler çıktı. Soruşturma kapsamında, Turan'ın kayınbiraderi olduğu belirtilen Bayındırlık Müdür Yardımcısı olarak görev yapan A.Mecit Kaya da gözaltına alınarak Batman'a getirildi.

Batman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, Batman Belediye Başkanlığı'na, dün akşam saatlerinde baskın yaptı. Baskında, DTP'li Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan ile danışmanı Nesim Turan'ın odasında ve Özel Kalem Müdürlüğü'nde yaklaşık 3,5 saat süren arama yapıldı. Aramanın ardından bazı evraklarlarla, meclis karar defterlerine el koyan polis, Turan'ı gözaltına alarak sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Bu kapsamda, gece Turan'ın evinde yapılan aramada, 10 bin YTL para, ruhsatsız 1 tabanca ile bölücü terör örgütü PKK'ya ait belgeler ele geçirildi. Yine soruşturma kapsamında polis, bügün de Turan'ın kayınbiraderi olduğu belirtilen Siirt Bayındırlık İl Müdür Yarndımcısı A.Mecit Kaya'yı da gözaltına alarak soruşturmasını yapmak üzere Batman’a getirdi.

Gözaltına alınan Nesim Turan'ın inşaat sahibi olan ve müteahhitlik yapan G.Y.'den yapımını tamamladığı bir okulun inşaatına su işlemi için başvurduğu belediyede kendisinden rüşvet istendiği, kendisinin de 15 bin YTL'lik çek verdikten sonra polise başvurduğu belirtili. Gözaltında bulanan Turan'ın çeki nakite çevirdiği ve evinde ele geçen 10 bin YTL'nin de bu para olduğu kaydedildi. Belediyeye yapılan baskın sırasında Turan'ın evini arayarak, ‘Evdeki parayı yok edin’ talimatı verdiği de iddia edildi.