BIST 9.981
DOLAR 32,38
EURO 34,72
ALTIN 2.428,25
HABER /  GÜNCEL

Şüpheli paketten bebek çıktı

Adana'da cami kapısına bırakılmış, yeni doğmuş bir bebek bulundu.

Abone ol

Adana'nın Yüreğir ilçesinde cami kapısına bırakılmış şekilde yeni doğmuş bir bebek bulundu. Sabah namazını kıldırmak için gittiği caminin kapısında şüpheli bir paketle karşılaşan imam, polise haber verdi. Yapılan incelemede, beze sarılı şekilde 3 günlük bir bebekle karşılaşıldı.

Edinilen bilgiye göre; merkez Yüreğir ilçesine bağlı Serinevler Mahallesi 3912 sokakta bulunan Esadiye Camii'nin imamı Yakup Yıldırım (35), sabah namazını kıldırmak için gittiği caminin kapısında şüpheli bir paket gördü. İmam, paketin içinde bomba olabileceğini düşünerek durumu "155" numaralı "Polis İmdat Hattı"na bildirdi. Caminin bulunduğu sokağa gelen polis ekipleri, yaptıkları incelemede beze sarılı vaziyette yeni doğmuş bir bebekle karşılaştı.

Bunun üzerine sağlık ekiplerinden yardım istendi. Sağlık görevlileri gelene kadar ise bebekle polis ekipleri ilgilendi. Uyuduğu gözlenen bebek, daha sonra sağlık görevlilerine teslim edildi. Caminin 4 yıllık imamı Yakup Yıldırım, ezanın okunmasının ardından camiye geldiğinde beze sarılı bir bebek gördüğünü, ancak bomba olabileceğini de düşünerek polise haber verdiğini belirtti. Yıldırım, polis ekiplerinin kısa sürede caminin bulunduğu yere geldiğini vurgulayarak şöyle devam etti:

"Polislerle birlikte baktıımızda yeni doğan bir bebek olduğnu gördük. Bunun gayrimeşru dünyaya gelen bir çocuk olduğunu düşünüyorum. Bu bebek suçsuz ve günahsızdır. Bunu buraya bırakanları kınıyorum. Sonuçta bir can taşıyor. Hiçbir günahı olmayan bebeğin cami kapısına bırakılmasını esefle karşılıyorum. İnşallah anne ve babası bulunur. Ambulansla Marsa Doğumevi'nde tedavi altına alınan bebeğin göbek bağının henüz kesilmediği ve enfeksiyon kaptığı belirlendi. Polis ekipleri, 3 gün kadar önce dünyaya gözlerini açan bebeğin anne ve babasına ulaşmaya çalışıyor.