BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,54
HABER /  SPOR  /  FENERBAHÇE

Aziz Yıldırım yaptı Ali Koç sattı! Fenerbahçe’den 40 milyon TL’lik gelir

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Aziz Yıldırım döneminde kulübe kazandırılan 8 villa ve 1 lüks dairenin üzerinde bulunan temlikleri kaldırttı. Emlak satışıyla birlikte kasaya yaklaşık 40 milyon TL sıcak para girdi.

Abone ol

Fenerbahçe yönetimi, pandemi nedeniyle oluşan ekonomik sıkıntıları aşmak için yeni bir hamle yaptı. Sarı-lacivertliler, Fenerbahçe Üniversitesi’ne sponsor olan Medicana Grubu’yla yaptığı anlaşma uyarınca bazı emlakların üzerindeki temliği kaldırdı.

40 milyon TL sıcak para girişi sağlandı
Sözcü Gazetesi'nin haberine göre; Dönemin eski başkanı Aziz Yıldırım tarafından sarı-lacivertli kulübe kazandırılan Kurtköy’deki bir sitede bulunan sekiz villa ile Suadiye’deki bir lüks daire böylece satışa çıkarıldı. Kulübün kasasına 40 milyon TL sıcak para girişi sağlandı.

Temlikler kaldırıldı
Söz konusu taşınmazlar, Fenerbahçe Üniversitesi’nin kuruluşu sırasında YÖK’e teminat olarak gösterilmişti. Ali Koç başkan seçildiğinde ise bu emlakların üzerinde temlik bulunuyordu. Medicana Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bozkurt, 50 milyon lirayı Fenerbahçe Üniversitesi vakfına koyarak bu temlikleri kaldırdı. Böylece kulübe manevra alanı açıldı. YÖK’e bir önceki yönetim döneminde verilen sözler de tutulmuş oldu.