BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,96
ALTIN 2.435,14
HABER /  GÜNCEL

Aziz Yıldırım: Tahkim'den umutluyuz

Fenerbahçe Futbol AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yıldırım, kulübün UEFA'dan aldığı men cezasıyla ilgili olarak cezanın Tahkim Kurulu'ndan döneceğinden umutlu olduğunu söyledi.

Abone ol

Fenerbahçe Futbol AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yıldırım, UEFA'nın verdiği cezanın Tahkim Kurulu tarafından kaldırılacağından umutlu olduğunu söyledi.

Yıldırım, "Bu dava belki de UEFA'yı en zora sokacak, en şanssız davadır. UEFA çatırdayabilir" dedi.

UEFA, Disiplin Kurulu Fenerbahçe 3 yıl, Beşiktaş ise 1 yıl Avrupa kupalarından men etmiş, Fenerbahçe'nin cezasının bir yılı 'şartlı olarak beş yıl' ertelemişti.

Yıldırım, Fenerbahçe'nin geçen sezon şampiyonlar ligine katılmaması kararıyla ilgili Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) yaptıkları başvuruyu ülke menfaati için çektiğini de söyledi.

"Ülke menfaati için CAS'tan davayı çektik deniyor. Evet başta 2020 Olimpiyatları olmak üzere o dosya CAS'ta olduğu sürece sıkıntı çıkabilirdi." diyen Yıldırım, Fenerbahçe teknik direktörünün ismini ise yarın açıklayacaklarını, teknik adamın göreve yarından itibaren başlayacağını da belirtti.

UEFA Disiplin Müfettişi Miguel Palacios, Fenerbahçe'nin gelecek iki sezon Avrupa kupalarından men edilmesini, Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu, Ali Yıldırım ve Cemil Turan'ın ise hak mahrumiyeti cezası almasını istemişti.

Müfettiş Palacios'un raporunda Beşiktaş'ın da bir yıl boyunca Avrupa kupalarından men edilmesi talep edilmiş ayrıca eski yönetici Serdal Adalı ve eski teknik direktör Tayfur Havutçu'ya da hak mahrumiyeti cezası verilmesi istenmişti.

Ceza alan takımların konuyu Tahkim Kurulu'na, oradan da sonuç alamazsa CAS'a (Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi) taşıma hakkı bulunuyor.

İstanbul Anadolu 5. Asliye Mahkemesi Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile yönetim kurulu üyeleri Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu'nu kulüp üyeliklerinden uzaklaştırması ile ilgili olarak da konuşan Yıldırım, "Biz Fenerbahçe için yargılanıyoruz. Kendi şahsi işlerimiz için değil." dedi.