BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,50
HABER /  GÜNCEL

Cenazeleri mezardan çıkartan husumet

Bezirgan ailesinde 35 yıl önce miras nedeniyle başlayan husumet yüzünden iki cenazenin yeri değiştirildi.

Abone ol

Adapazarı'nda 35 yıl önce Bezirgan ailesinde iki kardeş arasında miras yüzünden çıkan ve halen devam eden husumet nedeniyle, yaklaşık 15 yıl önce vefat eden anne ile kızın mezarları, yakınlarınca Akyazı İlçesi'ne nakledildi.

Adapazarı'nda yaşayan Bezirgan ailesinde, iki kardeş arasında 35 yıl önce miras nedeniyle kavga çıktı ve husumet başladı. Mahkemelere intikal eden anlaşmazlığın neden olduğu husumet sürerken; 1992 yılında Sefaniye Bezirgan 62 yaşındayken, 1998 yılında da kızı Kader Bezirgan 33 yaşındayken hastalıktan vefat etti. Anne ve kızının cenazeleri, Adapazarı Erenler Mezarlığı'nda Bezirgan ailesi mensuplarının bulunduğu mezarlıkta toprağa verildi.

Ancak iki kardeşin çocukları ve torunları arasındaki husumet devam edince, 56 yaşındaki Macide Taşcı ile kardeşi 52 yaşındaki Aysel Ayvaz, anneleri Sefaniye Bezirgan ve kızkardeşleri Kader Bezirgan'ın mezarlarını, diğer yakınlarının mezarlarının yanından alıp, geçen yıl Akyazı İlçe mezarlığında toprağa verilen babaları Nadir Bezirgan'ın yanına nakletmek istedi. Nadir Bezirgan'ın cenazesinin, burada babası Ersin Bezirgan'ın mezarının üstüne defnedildiği belirtildi. Daha önce Ersin Bezirgan'ın eşi Azize'nin de mezarının Akyazı'na nakledildiği öğrenildi.

İki kızkardeş mezarları nakletmek için Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğüne başvurdu. Mezarlıklar Müdürlüğü yönetmelikte '5 yıldan önce defnedilen kişilerin mezarlarının taşınması için adli izin gerekmez' hükmü gereği ailenin taleplerini yerine getirdi ve bugün Erenler Mezarlığı'nda, yıllar önce ölen anne ve kızın mezarları açıldı.

Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü ekipleri tarafından mezarların açılması sırasında Macide Taşcı ve kız kardeşi Aysel Ayvaz ile torunu Erol Bezirgan da hazır bulundu. İki kız kardeş anne ve kardeşlerinin cenazelerinin nakli sırasında dualar okudu. Yaklaşık 2 saat süren çalışma sonrasında kemikler beyaz çarşafa konulduktan sonra cenaze nakil aracıyla yeniden defnedilmek üzere Akyazı ilçesine götürüldü.

SAĞ OLSALARDI AYNISINI YAPARLARDI

İşlemlerin tamamlanmasının ardından Aysel Ayvaz, "Böyle olmasını hiç istemezdik. Artık bugünden sonra mezarlarımızın bile yan yana olmasını istemiyoruz. Biliyorum ki ablam ve annem sağ olsalardı aynısını yaparlardı" dedi. Torun Erol Bezirgan ise ailelerinde yaşanan husumetin ne boyutlarda olduğunun mezarlarını taşımalarıyla ortada olduğunu söyleyerek, "Bundan öte ne var ki. Ölülerimizin ahirette bile onlarla yan yana olmasını istemiyoruz" dedi.