BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Azgın alevler iki kadını yuttu!

Mersin'in Gülnar ilçesinde çamlık alanda çıkan yangın çevredeki evlere sıçradı. Yangında iki kişi yanarak can verdi!

Abone ol

Mersin'in Gülnar ilçesinde çamlık alanda çıkan yangın çevredeki evlere sıçradı. Alevlere yenik düşen iki kişi yanarak can verirken, bölgeye çok sayıda yangın söndürme ekibi sevk edildi.

Mersin'in Gülnar ilçesinde, çamlık alanda çıkan yangında, ilk belirlemelere göre 2 kişinin yanarak öldü.Alınan bilgiye göre Kavakoluğu ve Korucuk köyleri yakınındaki alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın rüzgarında etkisiyle genişledi. Yerleşim alanında da etkili olan ve bir eve sıçrayan yangında Hatice Kırlangıç ile Hatice Bulut yanarak öldü.
Dumandan etkilenen bazı köylülerin Gülnar Devlet Hastanesine kaldırıldığı belirtildi.

Orman Bölge Müdürlüğüne ait helikopter ve çok sayıda arazözle müdahale edilen yangının, poyrazın da etkisiyle dağlık kesimden deniz yönünde ilerlediği, ekiplerin kontrol altına alma çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.
Korucuk köyü muhtarı Mehmet Özmen, yangın nedeniyle köydeki evleri boşalttıklarını, vatandaşların endişe içerisinde olduğunu kaydetti.

KONTROL ALTINA ALINAMADI

Mersin Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, Gülnar'daki yangının henüz kontrol altına alınmadığını belirterek, önlem amacıyla 5 köyün boşaltıldığını söyledi.


 Büyükçelik, ''Önlem amaçlı olarak Kavakoluğu, Koyucak, Tepeköy, Çavuşlar ve Delikkaya köyleri boşaltıldı'' dedi.


Büyükçelik, yangında Hatice Kırlangıç (84) ve Hatice Bulut (16) isimli iki vatandaşın öldüğünü, bir kişinin yanık, 24 kişinin de dumandan zehirlenme nedeniyle Gülnar Devlet Hastanesinde tedavi altına alındığını, durumlarının iyi olduğunu ifade etti.