BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,14
ALTIN 2.472,33
HABER /  GÜNCEL

Ayşenur Aslandan MİT itirafı

Ayşe Arman'a röportaj veren Kanal D Haber Koordinatörü Ayşenur Aslan, ilginç açıklamalarda bulundu.

Abone ol Ailesinin MİT'te çalıştığını anlatan Arslan, sırf merak ettiği için 11 ameliyata girmiş ve otopsi izlemiş. İşte o röportaj...

Anneniz babanız ne iş yapıyordu?
Enteresandır bizimkilerin hikayesi... Babam MİT'te çalışıyordu. Aslında annem de MİT'teçalışıyordu! İkisi de MİT mensubu. Gün geldi annemin görev alanını değiştirdiler. Benim hakkımdaki raporları görecek bir yerde çalışmasını istemediler...

Sizin hakkınızda neden rapor tutuluyordu ki?
O sıralar TRT'deyim, "Solcudur, bilmem nedir" diye raporlar gidiyordu MİT'e...

İnsanın hem annesinin hem babasının MİT'te çalışması acayip değil mi?
Çok acayip. Ama öyleydi.

İnsan olayı nasıl algılıyor: "Annemle babam ajan" gibi mi?
Öyle olmadıklarını biliyordum. Ama MİT'çi olmaları sinirimi bozuyordu, rahatsız oluyordum. Çünkü ben solcuydum.Babamla da bu konu yüzünden sürekli kavga ediyorduk.

Solculuk babanıza tepkiden de depreşmiş olabilir mi?
Hayır. 68 kuşağıyım ben, o yıllar öyle yıllardı,üniversitedeki bütün yakışıklı gençler ve bütün akıllı kızlar solcuydu. Başka şansın yok, sen de solcu oluyorsun. MİT'tekiler de solculuğa son derece sert tepkiveren insanlar. Babam, okuduğum bütün kitapları kaldırıratardı. Fakat ilginçtir babam sonunda sosyal demokratoldu. Cumhuriyet Gazetesi'ni yırtan babam, gün geldi Uğur Mumcu hayranı oldu. Zatensonra MİT'le ilişiği kesildi, emekli edildi.

Kaç yıl çalıştı MİT'te?
Çok yıl...

Hadi babayı anladım da, anne ne alaka?
Babam Harp Okulu mezunu yakışıklı bir subay. Aydınlı. Aydın'ın en güzel kızlarından biri olan annemle evleniyor. Fakat sonra kanser oluyor, emekli olmamak için de ordudan istifa ediyor. Askeri kökenli olduğu için "Gel seni MİT'e alalım" diyorlar. MİT'te belli departmanlarda çalışıyor. Türkiye'yi koruyor. Anneme gelince, "Çocuklar büyüdü, ben artık çalışmak istiyorum" diyor, babam da ona MİT'te iş buluyor. Ama sonra babam yönetimle ters düşüyor ve emekli ediliyor.

Dönek MİT'çi oluyor yani!
(Gülüyor) Soner Yalçın, "Babası MİT'te çalışan gazeteci A.A" diye yazdı kitabında, ben de"O, A.A benim!" diye çıktım. Babamın MİT mensubu olmasının benim hayatımdaki karşılığıson derece sevimsizdi, acayip hırpalandım, yaralandım. Bir arkadaşım, üniversitede, bana bir meseleden dolayı kırıldığı için babamın MİT'te çalıştığını yaymıştı. O yıllarda bu, benimde MİT ajanı olduğumu söylemek gibi bir şeydi. Ve ağır bir şeydi. Cüzamlı gibi dolaştımuzun bir süre. O sırada bir flörtüm var müthiş devrimci, bir gün bana dedi ki, "Eğer MİTajanıysan ve bu nedenle bizim aramızdaysan, neredeysen seni bulur, öldürürüm!" Ben de dedim ki "Bana bak, ben kendimi asla savunmam! Çünkü savunmak, sana kendimitemize çıkarmaya çalışmak gibi olur. Ben ajan filan değilim ama olsam da söyleyecek halim yok. İnanmak ya da inanmamak sana kalmış. Yaşayıp, göreceksin!"