BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Kaçın boğa geliyor

Şanlıurfa'da kesime götürülürken ipini koparıp kaçan 2 kurbanlık boğa, sahiplerine zor anlar yaşattı.

Abone ol

Sırrın Karşıyaka Mahallesi'nde Ali Değen'e ait kurbanlık boğa, mahallede belirlenen kesim yerine götürüldüğü sırada ipini kopararak kaçtı.

Çevredekilerin uzun uğraşları sonucu yakalanamayan boğa için Şanlıurfa Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren ''boğa timi''nden yardım istendi. Bir süre sonra olay yerine gelen ekipler, bir petrol istasyonunun bahçesine giren ve çevredekilere saldıran boğayı, birkaç el namlusunda uyuşturucu iğne bulunan tabancayla ateş ederek, etkisiz hale getirmeye çalıştı.

Yaklaşık 1 saat süren uğraşların ardından iplerle bağlanmak istenen boğa yeniden kaçtı. Bir apartmanın zemin katında yakalanan ve boynuna ip geçirilen boğa, etkisiz hale getirildikten sonra kasap tarafından kesildi.

Paşabağı Mahallesi'nde de İbrahim Yıldız'a ait kurbanlık boğa da sahiplerinin elinden kaçtı.

Boş bir araziye giren boğa, ekiplerin yaklaşık 2 saatlik çabası sonucu uyuşturucu iğneyle etkisiz hale getirilmek istendi. Boynuna bağlanan ipleri tutan vatandaşları peşinden sürükleyen boğa, bir süre sonra durdurulabildi.

Bu arada ''boğa timi''ni taşıyan pikaba kovalamaca sırasında başka bir araba arkadan çarptı. Araçlarda hafif maddi hasar oluştu.