BIST 10.172
DOLAR 32,36
EURO 34,68
ALTIN 2.386,77
HABER /  GÜNCEL

Ayşenur Arslan'dan günün muzip sorusu

Ayşenur Arslan, "ben de Küçük Ayşe olarak röportaj yapmaya mı gitsem" diye sordu.

Abone ol

GAZETECİLER.COM - Dün grup toplantısı sonrasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile okul gazetesi için röportaj yapan Turhan Fevzioğlu İlköğretim Okulu 2. Sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Hale Tuana Hançerkıran gündemde kendine yer buldu.

Bu röportaj bugün CNN Türk'teki Medya Mahallesi'nde de gündemdeydi. Hergün olduğu gibi birbirleriyle "tatlı tatlı" atışan Akif Beki ve Ayşenur Arslan, bugün yine "tam formunda"ydılar.

Akif Beki Başbakan'ın eski basın danışmanı olmanın verdiği rahatlık ile küçük Tuana'nın röportaj talebinin neden ve nasıl kabul gördüğünü anlatırken Ayşenur Arslan, "ben de Küçük Ayşe olarak röportaj yapmaya mı gitsem" diye sordu.

İşte o soru ve iki ismin atışmasından bir bölüm:

BAŞBAKAN İÇİN SENİN BENİM TALEBİMDEN DAHA ÖNCELİKLİDİR

Akif Beki: Ben bildim bileli başbakan ile mülakat talep edilirdi. Mümkün olduğunca o talep hayata geçirilir. Birebir temas etmeyi istediği için başbakan gerçekleştirilir. Duvar gazetesi çıkartan miniklerden gelen talep senin benim talebimden çok daha önceliklidir.

Ayşenur Arslan: Ben Başbakan ile röportaj yapmak için, ya da şöyle söyleyeyim, başbakan ile televizyon programları yapılıyor. O programlara gidecek gazetecilerden de değildim hiç bir zaman. Ama bu röportaj bana bir fikir verdi. Küçük Ayşe rolünde bir röportaj yapabilir miyiz sence Başbakan ile?

Akif Beki: 23 Nisan iyi bir tarih. O tarihte şansını deyebilirsin.

KAFAYA KURDELE TAKSAM OLUR MU?

Ayşenur Arslan: Kafaya kurdele taksam işe yarar mı bilmem... Benim soruların kılık değiştirsem bile kendimi ele verir.

Akif Beki: Kimsenin sormadığı ve soramayacağı sorular var galiba?

Ayşenur Arslan: Hayır öyle bir sorum yok. Herkes başbakan'a soramıyor ama köşelerinde yazıyorlar. Benim soru sormaktan kastım şu. Soru soruyorsun, sayın başbakan yanıt veriyor. O yanıtın tam aksini söylemiş olabilir 1 yıl önce. Onu söyleyemiyorsun.

BAŞBAKAN İLE KARŞILIKLI ATIŞALIM İSTİYORSUN YANİ

Akif Beki: Karşılıklı atışalım istiyorsun yani.

Ayşenur Arslan: Soru sormak ile atışmak farklı şeyler. Ruşen Çakır ile yaşandı örneğin. Hopa ile ilgili NTV'de karşılıklı atışma, çatışma dememek lazım, bir dialoga girişti. Sonra taraflardan hiç kimsenin pek mutlu olmadığını biliyorum. Ruşen Çakır'ın Başbakan'ın ve kanalın mutlu olmadığını biliyorum.

Akif Beki: Nereden biliyorsun? Derinlerden mi?

Ayşenur Arslan: Hayır hayır yüzeyde bunlar.