BIST 10.046
DOLAR 32,37
EURO 34,75
ALTIN 2.412,65
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan Aygün açıklaması!

Çin'de bulunan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinde çatlak yaratan Hüseyin Aygün hakkında konuştu

Abone ol

CHP Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün'ün Paris'te infaz edilen 3 kadın PKK'lıdan Sakine Cansız'ın evine taziye ziyaretinde bulunması ardından 'Kurtuluş Savaşı'nda Rumlar'a etnik temizlik yapıldı' ifadelerini paylaşması tartışmalara neden olmuştu.

CHP'de çatlağa sebep olan Hüseyin Aygün'ün bu sözlerine Kemal Kılıçdaroğlu'ndan açıklama geldi. Aygün ise çok tartışılan taziye ziyaretinin ardından ilk kez konuştu.

PKK TAZİYESİ CHP'Yİ KARIŞTIRDI

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün Twitter'dan paylaştığı taziye fotoğrafı ile CHP'de olay yarattı

(DEVAMINI OKU)

AYGÜN'ÜN BU SÖZLERİ CHP'DE OLAY YARATTI

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün Kurtuluş Savaşı ile ilgili sözleri parti içerisinde yine büyük bir tepki ile karşılandı.

(DEVAMINI OKU)

AYGÜN'DEN ERDOĞAN'A JET YANIT!

Paris’te, öldürülen 3 PKK'lı kadının evine taziye ziyaretine giden Hüseyin Aygün, Erdoğan'ın kendisini eleştirmesine twitter'dan yanıt verdi.

(DEVAMINI OKU)

HÜSEYİN AYGÜN KORUMA ALTINDA

Hüseyin Aygün'ün Sakine Cansız'ın ailesine taziye ziyaretinde bulunmasının ardından, bugün Kurtuluş Savaşı'na yönelik attığı tweet CHP'li milletvekillerinden tepki gördü.

(DEVAMINI OKU)

ANKARA'DA GEREKENİ YAPACAĞIM

Taziye ziyaretini ve Kurtuluş Savaşı yprumunu Çin'den eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerin Hüseyin Aygün'le ilgili sorusuna, 'Aygün'le görüşmedim, Ankara'ya gidince gerekeni yapacağım' diye cevap verdi.

CHP'Lİ HÜSEYİN AYGÜN OLARAK GİTMEDİM

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, partisinde kriz yaratan Paris'te öldürülen PKK'lı Sakine Cansız'ın ailesine başsağlığı ziyaretiyle ilgili olarak "Ziyareti tamamen insani duygularla, sade bir vatandaş olarak yaptım. Oraya CHP'li Hüseyin Aygün olarak değil Dersimli Hüseyin Aygün olarak gittim" dedi.

KOÇ: SORUMLULUĞU TAŞIMALIYIZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün taziye ziyaretiyle ilgili, ''Herkesin kendi düşüncesi olabilir ama bir siyasi çatı altında görev yaparken, o siyasi çatının sorumluluğunu taşımak gerekir'' dedi.Koç, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında terör sorunun sona erdirilmesine ilişkin yürütülen çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'ün taziye ziyareti ve Başbakan Erdoğan'ın CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'e yönelik sözlerine ilişkin soruya Koç, ''Herkesin kendine ait özgün bir fikri olabilir. Herkesin kendi düşüncesi olabilir ama bir siyasi çatı altında görev yaparken, o siyasi çatının sorumluluğunu taşımak gerekir. O ilkeleri, o programı kabul ettiğiniz sürece o kurumun milletvekilisiniz demektir. Bu süreçle ilgili Sayın Genel Başkan geldikten sonra kendisi ile süreci değerlendireceğini ifade etmişti. Kendisinin gelmesini bekliyoruz'' yanıtını verdi.

KILIÇDAROĞLU'NUN GELMESİ BEKLENİYOR

Koç, CHP ile ilgili olarak Başbakan Erdoğan'ın sürekli bir araştırma içerisinde olduğunu iddia ederek, ''Sayın Başbakan dönüp kendi içine baksın. Kendi yaşadığı sıkıntılara baksın. CHP, programı, ilkeleri, bu son konuda açık, net tavrı olan bir siyasi partidir. Bir CHP milletvekili de CHP milletvekilliğinin sorumluluklarını bilmek zorundadır. Gereklerini de yerine getirmek zorundadır'' dedi.

Aygün hakkında parti içi disiplin soruşturması açılıp açılmayacağının sorusuna Koç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gezisini tamamlayıp Türkiye'ye gelmesini bekledikleri cevabını verdi.