BIST 9.451
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.497,59
HABER /  MEDYA

Ayşenur Arslan geri vites yaptı: Orada hata benim başka bir kelime bulmalıydım

Halk TV sunucusu Ayşenur Arslan, Kıbrıs'ın Kuvai Milliyesi olarak bilinen Türk Mukavemet Teşkilatı'na yönelik "illegal ve suikastçı" nitelemesine gelen eleştirilere yanıt vererek, "Orada hata benim. Başka bir kelime bulmalıydım." dedi. Arslan, ayrıca TMT için hayatını kaybedenlerin ailelerinden özür diledi.

Abone ol

Halk TV sunucusu Ayşenur Arslan, canlı yayında terör örgütü EOKA'nın saldırılarına karşı Kıbrıs Türk halkını korumak için kurulan Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı'nı (TMT) hedef aldı.

Arslan açıklamasında, "Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı adada ve yakın hinterlandında suikastlarla bilinen bir illegal diyelim, yarı resmi bir oluşumdu" dedi. 

Arslan'ın skandal açıklamaları gündem oldu, eleştiriler üzerine Arslan, bugünkü programda geri adım atarak şunları söyledi:

'Özellikle TMT için hayatını kaybedenlerin ailelerini incittiysem özellikle onlardan özür diliyorum'
"Dünkü programdan önce başlayan bir mesele var. Ben, Falyalı meselesinde Falyalı kendisini 'Biz kaç kuşak TMT'nin parçasıyız' diyordu. TMT nedir bilmeyenler olacak TMT nedir dedim. İllegal dedim, durdum bir yarı illegal yapı olduğunu söyledim. İllegal denilince bunun Türkiye'de kelime haznesi sınırlanmış insanlardaki algısı farklı herhalde. Orada hata benim. Başka bir kelime bulmalıydım. Mesele şu, elbette illegal olacak. Yeraltı mukavemet teşkilatı. Tıpkı İstiklal Savaşı'ndaki gibi. 1976'nın başında Kıbrıs'taydım. Yeni bitmişti harekat. Saray otelde kaldım. Saray otelin bütün duvarları delik deşikti. Terasında kum torbaları daha duruyordu. Benim Kıbrıs'taki Türklerin ne yaşadığından haberim olmadığını zannediyor, onların yanında olmadığımı düşünüyor olabilir misiniz? Türk mukavemet Teşkilatı'nın neye karşı nasıl kurulduğunu, adadaki Türkleri korumak için nasıl örgütlendiğini, kimlerin canı pahasına görev aldığından haberdar olmadığımı zannediyor olabilir misiniz? Değil efendim, hiçbiri değil.

Orada benim söylediğim illegal, yarı illegal bir teşkilat. Bunu ben arada sırada, herhalde yapmamam lazım diye düşünüyorum bir belgesel olsa bu ya da sırf tarih konulu bir program olsa ben açayım TMT nasıl kuruldu... Türklere yönelik soykırım boyutundaki cinayetlerden bahsedelim ama daracık zamanlarda bunlara hiç girmemek lazım ben onu anladım. Özellikle TMT için hayatını kaybedenlerin ailelerini incittiysem özellikle onlardan özür diliyorum. Çünkü asla söz konusu değil onları incitmek benim ne haddime zaten. Ben orada başka bir şey söyledim. Biliyorum dert başka. Dert orada çekecekler ipi oradan, Ayşenur Arslan'a olta atacaklar oradan Halk TV'ye bir şey getirecekler. Umarım kamuoyu ve siyaset buna izin vermez."

BU FOTO GALERİYE BAKIN
İnşaat işçisiydi şimdi herkesin dilinde çılgın dondurmacı Mehmet Dinç'in başarısı
Foto Galeri İnşaat işçisiydi şimdi herkesin dilinde çılgın dondurmacı Mehmet Dinç'in başarısı Galeriye Gözat