BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Aynı aileden 3. Şehit

PKK tarafından şehit edilen Orçun Yaldır'ın aynı ailenin 3. şehidi olduğu bildirildi

Abone ol

Siirt'in Eruh ilçesinde güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada şehit olan Konyalı jandarma komando er Orçun Yaldır'ın amcasının oğlunun 11 yıl önce Şırnak'ta, 6 yıl önce de dayısının Mardin'de şehit olduğu öğrenildi.

Şehit Yaldır'ın üvey kardeşi İbrahim Sualp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün kapıları çalındığında, evlerinin önünde Jandarma İl Komutanlığından askerleri görünce kardeşinin şehit olduğunu anladığını söyledi. Yaldır'ın şehit düştüğü haberini aldığında olduğu yere çöktüğünü belirten Sualp, annelerinin de fenalık geçirdiğini kaydetti.

Normalde bu ayın 12'sinde izine ayrılması gereken Yaldır'ın izinlerin ertelenmesi nedeniyle gelemediğini ifade eden Sualp, ''Bizi birkaç gün önce aradığında günlerdir birliğine gidemediklerini anlattı. İlçeye bağlı bir kırsalda günlerdir nöbette olduklarını söylemişti. Bu yüzden izinlerinin ertelendiğini, ancak birliğe döner dönmez Konya'ya geleceğini belirtti'' dedi.

Yaldır'ı acemi birliğini bitirmesinden sonraki yemin töreninden itibaren hiç görmediklerini dile getiren Sualp, ''Orçun Yaldır'ın amcasının oğlu 11 yıl önce Şırnak'ta yine bir çatışmada şehit olmuştu. 6 yıl önce de dayımızı Mardin'de şehit verdik. Annem bir kardeşini bir de oğlunu kaybetmenin acısını yaşıyor. Vatan sağ olsun. Türk askeri kardeşimin kanını yerde bırakmayacaktır'' diye konuştu.