BIST 10.046
DOLAR 32,47
EURO 34,77
ALTIN 2.411,88
HABER /  GÜNCEL

Aykut Kocaman düğmeye bastı

Fenerbahçe'ye Sportif Direktör sıfatıyla gelen Aykut Kocaman, resmi olarak açıklanmasa da teknik direktörlük çalışmalarına start verdi.

Abone ol

Fenerbahçe'de Aykut Kocaman devri resmi açıklama olmasa da başladı... Dün, tecrübeli teknik adamın, yönetime sunduğu raporu açıklayan Sabah, bugün Kocaman'ın teknik direktörlük görevindeki ilk icraatlarını açıklıyor. Aykut Kocaman, yönetimle yaptığı görüşmelerde çalışmak istediği teknik ekibi de bildirdi. Tecrübeli teknik adamın, yardımcı hoca olarak eski takım arkadaşı İsmail Kartal'ı istediği ifade edildi.

RESMİ AÇIKLAMA BEKLENİYOR
Semih ve Kazım'ın takımda kalmasında ısrarcı olan Kocaman'ın Vederson, Ali, Deniz ve Bilica'nın gitmesi yönünde görüş bildirdiği de kaydedildi. Öte yandan Kocaman, Samandıra Tesisleri'ndeki bakım çalışmalarının ardından çalışma alanlarının nasıl düzenlenmesi gerektiği yönünde de bir projeyi kulübe sundu. Yeni teknik direktörle ilgili resmi açıklamanın önümüzdeki hafta yapılması bekleniyor.

TAKIM ARKADAŞI YARDINCISI OLDU
Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Aykut Kocaman, ilk icraat olarak İsmail Kartal'ı yardımcılığına getirdi. Sarı-lacivertli kulüpte oyuncu izleme komitesinde görev alan İsmail Kartal, Fenerbahçe'nin 103 golle rekor kırarak şampiyon olduğu senede Aykut Kocaman'la birlikte kadroda yer alıyordu. 'Arap' lakaplı Kartal, o dönemde hırslı ve yenilgiyi kabullenmeyen oyun yapısıyla taraftarın sevgilisi olmuştu. Anadolu'da birçok takım çalıştıran İsmail Kartal, Fenerbahçe'nin altyapı kademelerinde de görev yapmış bir isim. Kartal, artık Aykut Kocaman'ın yedek kulübesinde ve idmanlardaki en büyük yardımcısı olacak.

COLIN KAZIM'A DÖNÜŞ VİZESİ ÇIKTI
Aykut Kocaman, takımın yeniden yapılanmasıyla ilgili de bazı görüşlerini Başkan Aziz Yıldırım'la paylaştı. Kocaman'ın özellikle geçen sezon devre arasında Toulouse'a kiralanan Colin Kazım Richards'ın takıma geri dönmesi gerektiğini ifade ettiği öğrenildi. Tecrübeli teknik adamın "Yaşı çok genç olduğu için bazı hatalar yaptı. Ancak yeteneğiyle Milli Takım'ın da en önemli isimleri arasında yer alabilecek bir isim. Bu oyuncuyu göndermek yerine kazanmayı denemeliyiz. Hatalarından ders çıkaracaktır" dediği kaydedildi. Kazım'ın ay sonunda başlayacak olan yeni sezon hazırlıklarına katılması bekleniyor.

BILICA ESKİ HOCASIYLA BULUŞUYOR
Takım içindeki bir diğer önemli hamle ise Brezilyalı oyuncu Fabio Bilica konusunda geldi. Aykut Kocaman'ın Bilica'yı gönderme konusunda yönetime onay verdiği ifade edildi. Sarı-lacivertli yönetim, bu bağlamda, teknik direktörlüğüne Bülent Uygun'un getirildiği Bucaspor'un Bilica için yaptığı teklifi değerlendirmeye alacak. Beşiktaş maçında penaltı noktasını kazarak kendi taraftarının bile tepkisini çeken Bilica büyük ihtimalle gelecek sezon İzmir'in sarı-lacivertlilerinde forma giyecek. 31 yaşındaki Brezilyalı oyuncu, Sivasspor'daki eski hocası Bülent Uygun'la da buluşmuş olacak.