BIST 10.108
DOLAR 32,39
EURO 34,69
ALTIN 2.410,36
HABER /  GÜNCEL

Aydınlar dönüyor, kadrosu bile hazır!

TFF Başkanlığından istifa ederek ayrılan Mehmet Ali Aydınlar genel kurulda tekrar aday olması için ikna edildi.

Abone ol

Spor dünyası bugün Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın içinde bulunduğu 'Şike Davası'na kilitlenirken, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanlığı'ndan istifa eden Mehmet Ali Aydınlar'ın Anadolu kulüplerinin başkanlarıyla yaptığı sohbette ortaya çıkan 'Geri dönüş' sinyali büyük yankı uyandırdı.

Aydınlar'ı ikna eden kulüp başkanlarına verdiği dönüş kararı ise şu sözlerde yatıyor. Fenerbahçe'ye başkan olmak istediği yorumları için "Bugünü kastetmedim" deyip ekledi: "Dünya futbolunda böyle bir soruşturma yaşanmadı."

Süper Lig kulüplerinin birçoğu dünkü toplantıda Aydınlar için "Geri dönmeli" dedi. Ancak İstanbul kulüplerinin desteğini almak ve tepkisini çekmemek için 'mutabakat açıklaması' birkaç gün sonrasına bırakıldı.

Peki çoğunluğun 'geri dön' çağrısını ve desteğini alan Türkiye Futbol Federasyonu eski Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ne düşünüyor? İşte Aydınlar'ın Bugün Gazetesi'inde yer alan  habere göre kurmaylarıyla yaptığı sohbetin detayı:

-Kulüplerin desteği büyük. 27 Şubat'taki kongre öncesi tavrınız nasıl olacak?

MEHMET ALİ AYDINLAR: Buna kayıtsız kalamam.

32.Gün'deki açıklamalarınız, "Fenerbahçe'ye başkan olmak istiyor" diye yorumlandı. Bu doğrumu?

MEHMET ALİ AYDINLAR: Açıklamalarımın bazı bölümleri yanlış okundu. Şu anda Fenerbahçe'ye başkan olmak gibi bir hedefim yok. En az 10 yıl böyle!

"İstifa edip döndü" eleştirilerine hazırmısınız?

MEHMET ALİ AYDINLAR: Türk futbolunun yaşadıklarını dünyada kimse yaşamadı. Bir örneği daha yok. Böyle bir soruşturma sürecini kimse görmedi.Herkes bunun farkında olacak.

-Değişiklik düşünüyor musunuz?

MEHMET ALİ AYDINLAR: Kurullarda çok değil. Yönetimde biraz. Belki böylesi daha hayırlı oldu. Hem revizyona gitmiş bir yönetim kurulu hem de bazılarının istediği güven tazelemeyi gerçekleştirmiş oluruz.

Mehmet Ali Aydınlar, TTF başkanlığına dönüş kararını verdiği gibi kadrosunu bile hazırladı. Bugün gazetesindeki habere imza atan Orçun Özateş'in konuyla ilgili yorumu ise şöyle:Altını çizmek gerekirse, Aydınlar dönerse kurulları değiştirmeyecek. Böylece hazırlanan raporlar geçerliliğini sürdürecek.Küme düşürmedeğil, UEFA'dan halen onaylı olan ağır eksi puanlı, para cezalı ve kişilere verilecek spor sahalarındanmen uygulamalı formül devreye sokulacak. Bu arada Lütfi Arıboğan yine başkanvekili olacak. Aydınlar, Arıboğan'a çok güveniyor. Tecrübesinden faydalanmak istiyor.

TÜRKİYE'DE TEŞVİK ALMAYAN YOK

Türk futbolunun başarılı golcülerinden Zafer Biryol'un teşfik yorumuda yazıda yer aldı: Kanada'da bir Futbol Okulu'nu yöneten Biryol, Aksiyon Dergisi'nden Behram Kılıç'a konuştu. Biryol, "Teşvik primi Türkiye'de her zaman vardı. Ben şahsen teşvik priminin suç olmasına karşıyım. Ama Türkiye'de teşvik primini almayan futbolcu yoktur herhalde. Allah'a şükür hiç şikeye bulaşmadım. Teklif de edilmedi" diye konuştu. Biryol, "Şike yapacaklar kime teklif edeceklerini bilirler. futbolcular da bilir hangi yöneticinin şike teklifinde bulunacağını. Bu işe bulaşan bir futbolcu kariyeri boyuncu şikede aranan adam olur" ifadelerini kullandı.