BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.424,75
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Aydında 19 Mayıs coşkusu

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Aydın’da da coşkuyla kutlandı.

Abone ol

Havanın güzel olması nedeniyle vatandaşların büyük ilgi gösterdiği törende, gençlerin hazırladığı bir birinden renkli gösteriler ilgiyle izlendi.

Sabah saatlerinde Atatürk Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, saygı duruşu eşliğinde göndere Türk bayrağı çekilmesi ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Aydın’daki kutlama törenleri; Adnan Menderes Stadyumu'nda devam etti. Aydın protokolünün halkın ve öğrencilerin bayramını kutlamasının ardından günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmalar yapıldı.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, 19 Mayıs'ın her yıl olduğu gibi bu sene de tüm yurtta coşku içinde kutlandığını söyledi. Büyük Türk milletinin asırlara mal olmuş destanının 19 Mayıs’ta yazılmaya başladığını ifade eden Dindar, tarihe damgasını vurmuş bu anlamlı günün eğitim camiası tarafından her yıl aynı heyecanla kutlandığını kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından törenlerde; öğrenciler tarafından hazırlanan 19 Mayıs ile ilgili şiir ve kompozisyonlar ile Atatürk’ün gençliğe hitabesi okundu. Aydın Belediye Bandosu eşliğinde resmi geçit törenin yapılmasının ardından törenler, çeşitli okullardan seçilen öğrencilerin hazırladığı halk oyunları ve çeşitli gösterilerin sunulmasıyla devam etti.

Aydın efelerinin de yer aldığı kutlamalarda, halk oyunları ekipleri ve öğrencilerin dans gösterileri ilgiyle izlendi.