BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çubukçu un Fen lisesi kararsızlığı

Nimet Çubukçu Kütahya Simav’a Fen Lisesi açılmasını uygun bulduğunu belirten resmi bir yazı yazmıştı fakat 4 gün sonra gelen yazı kafaları karıştırdı.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, 22 Nisan 2010 tarih ve 3304 sayılı yazısında Kütahya Simav’a Fen Lisesi açılmasını uygun bulduğunu, 26 Nisan 2010 tarih ve 2846 sayılı yazısında da Fen Liselerinin yaygınlaştırılması halinde eğitimin niteliğinin düşeceği ve amaçlanan verimin alınamayacağı düşüncesiyle Simav’a Fen Lisesi açılmasını düşünmedikleri yönünde görüşünü bildiren iki ayrı yazı yayınlayınca ilçede kafalar iyice karıştı.

Belediyenin toplu sünnet ve büyük hayır törenlerine katılmak üzere geldiği Simav’da Fen lisesi açılmasıyla ilgili çelişkili belgeler üzerine gazetecilere açıklamalarda bulunan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Alim Işık, birbiriyle çelişen bu iki yazıdan hangisinin doğru olduğunu Ankara’ya döner dönmez Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’ya soracağını ve işin doğrusunu hemşerilerine anlatacağını söyledi.

Her işte olduğu gibi AK Parti'nin Fen Lisesi konusunda da vatandaşları kandırdığını ileri süren Alim Işık, AK Partili yöneticilerden bu konuda samimi bir açıklama beklediğini kaydetti.