BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,93
ALTIN 2.438,84
HABER /  GÜNCEL

Avukat cinayetine avukat yok!

Geçen yıl işlenen avukat cinayetininin davasına devam ediliyor ama davaya girecek avukat bulunamıyor.

Abone ol

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde geçen yıl işlenen Av. Bekir Aydemir cinayetinin davasına devam edildi.

Muğla Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanık Zafer Ç. için Bursa Barosu tarafından atanan avukat davadan azlini istedi.

Av. Aydemir'i hangi sebepten öldürdüğünü anlatmayan sanık Zafer Ç., "Cezaevinde bana ilaç verilmiyor, ben de kafamı toparlayamıyorum. Eğer bana keskin ilaç verilirse gereken her şeyi söyleyeceğim fakat burada şu anda hiçbir şekilde bir şey söylemeyeceğim. Konuştuğum takdirde söylediklerim başka mecralara çekilebilir. Bu yüzden susma hakkımı kullanıyorum." dedi.

Maktul Bekir Aydemir'i savunan İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Ortaca'dan toplam 13 avukat ise sanığın cezaevindeki telefon konuşmalarının dinlenerek bir kopyasının mahkemeye verilmesini, üzerinde çıkan İstanbul Sarıyer'deki 2,5 dönümlük imar planının kime ait olduğunu araştırılmasını ve tutukluluk halinin devamını talep etti. Mahkeme heyeti, sanık Zafer Ç.'nin avukatı bulunmadığı için bir sonraki duruşmaya kadar Muğla Barosu'ndan bir avukat talep edilmesi ve araştırmaların çok yönlü devam etmesi için davayı 2009 Aralık ayına erteledi.

Ayrıca sanığın tutukluluğunun devam etmesi yönünde karar verildi.