BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,71
ALTIN 2.402,34
HABER /  SPOR

Avrupanın yeni efsanesi

Öyle bir maçtı ki kimse yerinde oturamadı... Sonunda Fener son sözü söyledi;

Abone ol F.BAHÇE: 3-2 :SEVİLLA

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Florian Meyer, Sönke Glindemann, Kai Voss (Almanya)

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan, Edu, Lugano, Roberto Carlos, Deivid, Selçuk, Aurelio, Uğur, Alex, Kezman

Sevilla: Palop, Dragutinoviç, Daniel Alves, Duda, Adriano, Jesus Navas,
Poulsen, Luis Fabiano, Kanoute, Escude, Keita

MAÇ BAŞLADI

Karşılaşmaya Fenerbahçeli futbolcular başladı... Fenerbahçe'ye başarılar diliyoruz...

2. dakika. Maçta ilk dakikalar oynanıyor. Sevilla orta sahada baskı yaparak Fenerbahçe'nin rahat oyun kurmasını önleme çabasında.

3. dakika. Orta sahada üstünlük kurma mücadelesinde iki takımda çok pas hatası yapıyor.

4. dakika. Fenerbahçe orta sahada pas hatası yaptı. Sol kanattan Sevilla atağı Duda ile etkili gelişti. Ceza sahasına sokulan Duda'nın önündeki topu son anda Edu ayak koyarak kornereçeldi.

5. dakika. Sevilla Kanoute ile gole yaklaştı. Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Fenerbahçe savunmasının uzaklaştıramadığı top penaltı noktası üzerinde Kanoute'nin önünde kaldı. Bu futbolcunun sert şutunu Volkan güçlükle çeldi. Altıpasta boşta kalan topu savunma ayak koyarak uzaklaştırdı.

7. dakika. Sevilla oyunu Fenerbahçe yarı sahasına yıkmış durumda. Sarı-Lacivertli ekip bir türlü topu ceza sahasının civarından uzaklaştıramıyor.  İspanyol ekibinde ceza sahası dışında şut pozisyonu bulan Keita sert vurdu. Meşin yuvarlak Volkan'ın üzerine geldi.

8. dakika. Fenerbahçe sağ kanattan rakip kaleye sokuldu. Gökhan Gönül ceza sahasına hareketlenen Kezman'ı düşündü. Sevilla savunmasında Dragutinoviç araya girerek topu karşıladı.

10. dakika. Karşılaşmada 0-0'lık eşitlik sürüyor. Fenerbahçe bu ana kadar Sevilla karşısında istediği futbolu sahaya yansıtabilmiş değil. Daha etkili görünen taraf İspanyol ekip.

11. dakika. Fenerbahçe deplasmanda oynar gibi rakip atakları kendi yarı sahasında karşılıyor. Oyunun kontrolü Sevilla'da. Sarı-Lacivertli ekip henüz rakip kaleye sokulabilmiş değil.

12. dakika. Fenerbahçe sol kanattan Uğur Boral ile Sevilla ceza sahasına sokulup ortasını yaptı. Savunma ayak koyarak atağı kornerle kesti.

Fenerbahçe sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda Sevilla kalesinde etkili oldu. Arka direğe inen topa Selçuk vuramadı. Sol kanada açılan topu Alex ceza sahasına ortaladı. Kezman boş pozisyonda ayak koydu. Kaleci Palop son anda uzanıp topu karşıladı. Boşta kalan meşin yuvarlağı Palop atik davranarak kapınıp kontrol etti. Fenerbahçe bu pozisyonda gole çok yaklaştı.

15. dakika. Karşılaşmada golsüz eşitlik sürüyor. Fenerbahçe ilk dakikalardaki tutukluğu üzerinden atmış görünüyor. Sarı-Lacivertli ekip yavaş yavaş oyundaki ağırlığını hissettirmeye başladı.

16. dakika. Sevilla sağ kanattan Navas ile etkili geldi. Bu futbolcunun ceza sahasına hareketlenen Kanoute'ye havalandırdığı topa Lugano zamanında müdahele ederek Kaleci Volkan'a kazandırdı.

 17. dakika. Fenerbahçe gole Kezman ile buldu. Sarı-Lacivertli ekip sol kanattan Uğur Boral ile rakip kaleye etkili indi. Boral süratle sokulduğu ceza sahasına ortasını yaptı. Kale sahasında boşta kalan Kezman harika bir kafa vuruşu ile topu Palop'un uzanamayağı noktadan rakip fileleri havalandırdı.

Fenerbahçe Kezman'in harika kafa golüyle Sevilla karşısına skoru 1-0 yaptı.

20. dakika. Kadıköy'de büyük coşku var. Sevilla kalesinde golü gördükten sonra eşitlik golü için Fenerbahçe kalesine yüklenme çabasında. Savunmasında iyi kapanan Sarı-Lacivertli ekip hızlı ataklarla 2. golü kovalıyor.

 24. dakika. Sevilla Edu'nun kendi kalesinde attığı golle eşitliği yakaladı.

Sevilla atağı sağ kanattan  gelişti. Navas'ın ceza sahasına ortaladığı topa pozisyon yok iken Edu ters bir vuruş kaptı. Top Volkan'ın bakışları arasında Fenerbahçe ağlarına takıldı. Sarı-Lacivertli ekip adına talihsiz bir an.

Sevilla, Edu'nun (K.K) attığı golle Kadıköy'de 1-1'lik eşitliği yakaladı.

 26. dakika. Fenerbahçe'de Uğur Boral, Daniel Alves'e yaptığı sert faul sonrası sarı kart gördü.

32. dakika. Fenerbahçe'de yediği golden sonra yaşanan moral bozukluğu oyununa yansıdı. Herşey iyi giderken Edu takımının hızını kesti. Oyunda tempo bu bölümlerde Sevilla'nın istediği şekilde gidiyor.

33. dakika. Fenerbahçe sağ kanattan Gökhan Gönül ile Sevilla ceza sahasına sokulda. Bu futbolcunun ilk ortasında top Dragutinoviç'in eline çarptı. Hakem devam dedi. Gökhan 2. pozisyonda ön direğe yerden ortasını yaptı. Aurelio'nun altıpasta vuruşundan savunma son anda araya girerek tehlikeyi kornerle uzakaştırdı.

34. dakika. Fenerbahçe sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Ceza sahasına inen top Sevilla savunmasında Escude'nin eline çarptı. Hakem bu pozisyona da devam dedi. Alex sol kanada açılan topu takip ederek arka direğe ortaladı. Aurelio pozisyonu iyi takip ederek kafayı vurdu. Kaleci Palop topu son anda çizgiden çelerek gole izin vermedi. Fener adına üst üste şansız anlar yaşandı.

38. dakika. Karşılaşmanın ilk yarısında son bölümlere girildi. Fenerbahçe'nin 2. gol için etkili atakları var. Sevilla oyunu ağırlaştırma çabasında.

39. dakika. Fenerbahçe sol kanattan gelişen Sevilla atağını kestiği anda Edu, ceza sahası içinde ağır davranarak arkasındaki rakip oyuncuya topu kaptırdı. Sevilla bir anda pozisyon bulacağı sırada Navas'ın pasında Lugano araya girerek tehlikeyi önledi. Edu'nun kendi kalesine golü attıktan sonra konsantrasyonu bozulmuş durumda.

41. dakika. Sevilla sol kanattan üst üste köşe vuruşları kullandı. Fenerbahçe savunması yan toplarda hata yapmadı.

43. dakika. Fenerbahçe atağında sol kanattan rakibinden sıyrılmak isteyen Uğur Boral, Danile Alves'in faulüyle yerde kaldı. Topun gerisine Alex geçti. Sambacı'nın kale sahasına kestiği etkili ortayı Sevilla savunmasında Fabiano kafa ile karşılayıp taça gönderdi.

44. dakika. Fenerbahçe 2. gole Alex ile çok yaklaştı. Sol kanattan etkili gelişen atakta Uğur Boral ceza sahasına ortasını yaptı. Deivid kale sahasında iyi yükselip sert bir kafa vuruşu yaptı. Kaleci Palop topu çizgiden güçlükle çeldi. Boşta kalan topu Alex uygun durumda kaleye vurdu. Yan direğe çarpan meşin yuvarlak auta çıktı. Fenerbahçe adına şansız bir an daha geride kaldı.

45. dakika. Karşılaşmada ilk yarı için normal süre sona erdi. Hakem uzatma süresi olarak 1 dakika gösterdi.

Maçın ilk yarısında başka gol olmadı. Fenerbahçe ve Sevilla ilk 45 dakika sonrası soyunma odasına 1-1'lik eşitlik ile gitti.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

2. yarıya Sevilla başladı...

 47. dakika. Fenerbahçe'de Kezman sarı kart gören isim oldu.

48. dakika. Sevilla sol kanattan Adriano ile Fenerbahçe kalesine sokuldu. Bu futbolcunun ön direğe hareketlenen Kanoute'ye yaptığı orta Kaleci Volkan'ın ellerinde kaldı.

49. dakika. Fenerbahçe yarı savunmadan çıkarken Selçuk ile top kaybı yaptı. Duda ceza sahasının dışından sert vurdu. Volkan sağına iyi kapanarak topa sahip olmayı başardı.

51. dakika. Sevilla 2. yarıya iyi başladı. Fenerbahçe sahasından çıkmakta güçlük çekiyor.

52. dakika. Fenerbahçe rakip yarı sahaya Deivid ile geçti. Deivid, Alex ile duvar pasları yaparak Sevilla ceza sahasına sokuldu. İspanyol ekibinin savunmasında Dragutinoviç son anda araya girerek tehlikeyi uzaklaştırdı.

54. dakika. Karşılaşmada 1-1'lik eşitlik sürüyor. Sevilla oyunun hakimi durumunda. Fenerbahçe oyun kurmakta bu ana kadar çok zorlandı.

 56. dakika. Fenerbahçe Lugano ile 2. golü buldu. Fenerbahçe sol kanattan Alex ile köşe vuruşu kullandı. Ceza sahasına inen topa Lugano arka direkte iyi yükselip harika vurdu. Top Kaleci Palop'un bakışları arasında köşeden Sevilla ağlarına takıldı.

Fenerbahçe Lugano'nun kafa golüyle Sevilla karşısında 2-1 öne geçti.

60. dakika. Fenerbahçe sağ kanattan Alex serbest vuruş kullandı. Ceza sahasına inen topu Sevilla savunması güçlükle sol kanada uzaklaştırdı. Kezman topu takip ederek Uğur Boral'a kazandırdı. Boral'ın arka direğe kestiği topa Deivid kafayı vurdu. Altıpas içinde Kaleci Palop topu güçlükle uzaklaştırdı. Fenerbahçe 3. gole yaklaştı.

61. dakika. Fenerbahçe Kezman ile Sevilla kalesini yokladı. Sırp golcü ceza sahası dışından kaleyi gördüğü anda sert vurdu. Meşin yuvarlak kaleci Palop'un üzerine gitti.

62. dakika. Fenerbahçe bu dakikada sağlı sollu ataklarla Sevilla kalesini abluka altına aldı. Sol kanattan Roberto Carlos ceza sahasına sert bir top kesti. Arka direkte Deivid'ten önde Sevilla savunması son anda araya girerek gole izin vermedi.

 63. dakika. Sevilla'da Duda yerini Capel'e bıraktı.

 65. dakika. Fenerbahçe'de Roberto Carlos, Navas'a yaptığı faul sonrası sarı kartı gören isim oldu.

Sağ kanattan Sevilla'nın kazandığı serbest vuruşu Daniel Alves kullandı. Kale sahasına inen topu Volkan güçlükle tokatlayarak kornere çeldi.

 66. dakika. Sevilla Escude ile beraberlik golünü buldu. Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda kafalardan seken meşin yuvarlak altıpas içine düştü. Boşta kalan topa Escude ayak koydu. Meşin yuvarlak Fenerbahçe ağlarıyla buluştu.

Sevilla Escude'nin golüyle Kadıköy'de 2-2'lik eşitliği yakaladı.

 68. dakika. Fenerbahçe'de sakatlanarak kenara alınan Roberto Carlos'un yerine Vederson oyuna dahil oldu.

 69. dakika. Sevilla'da topu oyunu geç sokan Kaleci Palop sarı kart gördü.

70. dakika. Karşılaşmada son 20 dakikaya 2-2'lik eşitlikle girildi. Fenerbahçe, Sevilla karşısında çok talihsiz anlar yaşadı. Golü bulup oyunu kontrolüne aldığı dakikalarda pozisyon yok iken gelen Sevilla gollerine engel olamadı.

73. dakika. Fenerbahçe atağında Selçuk ceza sahası dışından kaleyi gördüğü anda yerden sert vurdu. Top ceza sahası içindeki Aurelio'nun ayağına çarptı. Yön değiştiren meşin yuvarlak Kezman'a çarpıp Kaleci Palop'un ellerinde kaldı.

74. dakika. Sevilla yan toplarda Daniel Alves ile kullandığı serbest vuruşlarda Fenerbahçe kalesinde etkili oluyor. Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu Alves ceza sahasına kesti. Volkan'ın yumrukladığı top kısa düştü. Fener savunması ayak koyarak tehlikeyi uzaklaştırdı.

 78. dakika. Fenerbahçe'de Uğur Boral'ın yerine Kazım Kazım dahil oldu.

78. dakika. Fenerbahçe, Sevilla ceza sahası önünde serbest vuruş kazandı. Topun gerisine Vederson geçti. Sambacı'nın sert şutunda üst direği yalıyan top auta çıktı. Fenerbahçe adına şansız bir an.

80. dakika. Fenerbahçe atağı sağ kanattan gelişti. Topla ceza sahasına sokulan Kazım çarprazdan direkt kaleyi düşündü. Ön direğe gelen topu Kaleci Palop kolaylıkla kontrol etti.

81. dakika. Sevilla tüm hatlarıyla savunmasına kapanmış  durumda. Fenerbahçe kapanan rakibine karşı kanatları kullanmaya çalışıyor. Oyunda tempo bu bölümlerde durmuş durumda.

83. dakika. Sevilla atağı sol kanattan hızlı gelişti. Cezanın önüne kesilen topu Kanoute tek pasla Keita'nın önüne bıraktı. Bu futbolcunun ceza sahasının dışından yaptığı sert vuruş yerden yan direğin yanından auta çıktı.

 84. dakika. Fenerbahçe'de Kezman'ın yerine Semih dahil oldu.

85. dakika. Fenerbahçe atağında Alex topu ceza sahasına hareketlenen Semih'e doğru havalandırdı. Yerden seken topu kalesinde zamanında çıkan Palop son anda kontrol etti.

86. dakika. Karşılaşmada son dakikalara girildi. 2-2'lik eşitlik sürüyor. Fenerbahçe rövanş maçı için kendisine avantajı sağlayacak 3. gol için rakip kaleye yükleniyor. Sevilla tüm hatlarıyla savunmasına kapanmış durumda.

 87. dakika. Fenerbahçe 3. golü Semih ile buldu. Sarı-Lacivertli ekip yarı sahasından Kazım'ın uzun topuyla çıktı. Deivid'in kafa ile bıraktığı topu Alex sağdan savunmanın arkasına sarkan Semih'e çıkarttı. Semih, önüne aldığı topu yerden ters köşeye bıraktı. Palop uzanmasına rağmen direğin dibine giden topu çıkartamadı.

Fenerbahçe Semih'in şık golüye Sevilla karşısında skoru 3-2 yaptı.

90. dakika. Karşılaşmanın normal süresi tamamlandı. Fenerbahçe uzatmalara Sevilla karşısında 3-2 önde girdi. Hakem uzatma süresi olarak 3 dakika gösterdi.

 90+1. dakika. Fenerbahçe'de Selçuk sarı kart gördü.

90+2. dakika. Sevilla sağ kanattan gelişen atakta Fabiano ile gole yaklaştı. Ceza sahasına sokulan Brezilyalı golcü sağ çarprazdan sert vurdu. Volkan iyi kapanarak topu çıkarttı. Boşta kalan meşin yuvarlak sol kanada açıldı. Kanoute dönüp sert vurdu. Top kalenin üzerinden auta çıktı.

 90+3. dakika. Fenerbahçe'de Alex sarı kart gördü.

Uzatmalarda Sevilla'nın beraberlik golü için baskısı sonucu değiştirmedi. Fenerbahçe nefesleri kesen karşılaşmada güçlü rakibi Sevilla'yı 3-2 mağlup ederek rövanş karşılaşması için bir adım öne geçti.