BIST 8.924
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.279,36
HABER /  SPOR

Avrupa'da kupa geldi! Eczacıbaşı Dynavit şampiyon oldu

Eczacıbaşı Dynavit, Kadınlar CEV Kupası finali rövanş maçında Almanya temsilcisi MTV Stuttgart’ı deplasmanda 3-1 yenerek şampiyon oldu.

Abone ol

Sahasındaki Kadınlar CEV Kupası finali ilk maçında 3-1 kazanarak avantajlı bir şekilde Almanya'daki rövanş karşılaşmasına çıkan Eczacıbaşı Dynavit, deplasmanda da rakibini aynı skorla mağlup ederek CEV Kupası’nda şampiyonluğa ulaştı.

Seyirci avantajını arkasına alan ev sahibi ekip ilk sete iyi başlayarak 13-10 öne geçti. Daha sonra etkili bir oyun ortaya koyan Eczacıbaşı farkı kapatarak ilk seti 25-18 kazandı ve 1-0 öne geçti. Başa baş geçen ikinci seti de 25-21 kazanan turuncu-beyazlı ekip hem durumu 2-0 yaptı hem de ilk maçın avantajıyla şampiyonluğu garantiledi.

Üçüncü sette üstün bir oyun sergileyen Stuttgart bu seti 25-18 kazanarak skoru 2-1'e getirdi. Çekişmeli geçen dördüncü sette üstünlük sağlayarak 26-24 kazanan Eczacıbaşı Dynavit karşılaşmadan da 3-1 galip ayrıldı.

MTV Stuttgart: 1 - 3 :Eczacıbaşı Dynavit

Salon: Scharrena
Hakemler: Dominga Lot (İtalya), Roman Marschner (Çekya)

MTV Stuttgart: Van de Vyver, Segura Palleres, Timmerman, Todorova,, Lee, Rivers (Koskelo, Nowicka, Lohius, Ceasar, Jasper)

Eczacıbaşı Dynavit: Adams, Heyrman, Ognjenovic, Hande Baladın, Beyza Arıcı, Boskovic (Simge Aköz, Fatma Yıldırım, Saliha Şahin, Gözde Yılmaz)