BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,06
ALTIN 2.308,86
HABER /  DÜNYA

Avrupa hayali bunu da yaptırdı

İspanya toprağı Melilla' ya geçmeye çalışan Afrikalılar, Avrupa rüyasını gerçekleştirebilmek için hergün İspanyol polisiyle karşı karşıya geliyor

Abone ol

 

Fas'taki İspanyol toprağı olan Melilla limanından gemiyle Avrupa' ya ulaşmaya çalışanlar, her gün yeni metotlar buluyorlar. 
Son olarak bir aracın altına yapılmış özel bölüme saklanan genç, tecrübeli polisleri bile şaşırttı. İlk bakışta hiçbir şüpheli durumu görünmeyen aracı polisler yine de aramaktan vazgeçmeyince, hedeflerine ulaştılar. Zavallı Afrikalı gencin Avrupa hayali de henüz Afrika topraklarını terk etmeden son buldu. Yetkililer, serbest bırakılacak olan gencin yine başka metotları deneyeceğinden emin oldukları söylediler. Sadece geçtiğimiz Cumartesi günü bin mülteci Melilla ile Fas arasındaki sınırdaki tel örgülere doluştuğu, fakat hiç birinin şehre ulaşmayı başaramadığı bildirildi.

Afrika'daki AB sınırı

Kuzey Afrika'daki İspanyol toprakları Melilla ve Ceuta Afrika ile AB arasındaki tek sınır oluyor. Özellikle son aylarda yüzlerce Afrikalı Avrupa'ya gidebilme umuduyla bu sınırlara hücum ediyor. Yedi metre yüksekliğinde ve tırmanma engelleyiciyle donatılmış tel örgüleri aşan Afrikalılar'ın sayısının da az olmadığı biliniyor.