BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Avrupa Birliği saldırıyı kınadı

Avrupa Birliği, Reyhanlı'daki bombalı saldırıları kınadı.

Abone ol

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Leonid Kojara, Reyhanlı'daki bombalı saldırıları kınadı.

Ashton, sözcüsü aracılığıyla yaptığı açıklamada, Reyhanlı'da gerçekleştirilen "canice saldırıdan şoke olduğunu ve ölü sayısının yüksekliğinden dehşete düştüğünü" belirtti.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarının ve yaralıların acısını paylaşan Ashton, "Her şekildeki terör saldırılarını kınayan AB, bu zor zamanlarında Türkiye hükümeti ve halkıyla tam dayanışma içindedir ve gereken her türlü yardıma hazırdır" ifadesini kullandı.

-"Şiddetle kınıyorum"-

Ukrayna Dışişleri Bakanı Leonid Kojara da yaptığı açıklamada, Reyhanlı'da bomba yüklü araçlar patlatılarak gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek, şu ifadelere yer verdi:

"Şok etkisi yaratan bu saldırıyı ve trajik sonuçlarını şiddetle kınıyor, kurbanların ailelerine içten taziyelerimi sunuyorum. Uluslararası toplum her türlü terörizme karşı birlik olmalı. Birçok insanın canını alan bu acımasız saldırının hiçbir haklı yanı olamaz."