BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Güler'den bomba açıklamalar

İçişleri Bakanı Muammer Güler patlamayı yapanlarla ilgili farklı adreslerin gösterilmesine tepki gösterdi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM (ÖZEL İÇERİK)- İçişleri Bakanı Muammer Güler Reyhanlı'da düzenlenen ve 46 vatandaşımızın canına mal olan çifte saldırı için açıklama yaptı. Bakan Güler zaman zaman sinirlenerek sorulara sert tepkiler gösterdi.

Güler kamuoyunda saldırıyı başka yerlere çekmeye çalışanlara dikkat çekerek saldırıyı düzenleyenlerin kim olduklarını bildiklerini net bir biçimde açıkladı. El Kaide, ÖSO gibi örgütlerin sorulması üzerine Güler sert bir biçimde "O örgütlerle ilişkisi yoktur" dedi. 

İstihbarat alınıp alınmadığı sorularına Güler zaman zaman istihbarat alındığını da belirterek çok önemli bilgiler paylaştı. Güler daha büyük saldırıların istihbarat sayesinde önlendiğini açıkladı.

Güler, yaralılarla ilgili şunları söyledi "Şu ana kadar 46 kişi yaşamını yitirdi, 55 kişinin tedavisi devam ediyor. 55 yaralının 19'u ağır yaralı 2'sinin hayati tehlikesi var. Hayatını kaybedenlerden 38 kişinin kimliği tespit edildi."

Eylemi gerçekleştiren örgütün sorulması ve sosyal medyadaki iddialar üzerine Güler "Bu terör eylemini, bu haince saldırıyı gerçekleştirenleri bulmanın gayreti içindeyiz. Ben bakan olarak ifade ediyorum ki bu saldırıyı gerçekleştirenler Suriye'deki rejim yanlısı örgütlerle doğrudan ilişkili ve El Muhaberat ile de ilişkilidirler, Geçmişteki faaliyetlerini biliyoruz. Buradaki sığınmacılarla en ufak bir ilgileri yoktur." dedi.

"Şu ana kadar 9 gözaltı yapılmıştır. Asli faillerini, yardım edenleri en kısa zamanda yargı önüne çıkaracağız."

SOSYAL MEDYADA BİLGİ KİRLİLİĞİ

"Bu saldırı Başbakan'ımızın da ifade ettiği gibi Türkiye'nin istikrarına ve bölgedeki duruşumuza yapılmış bir saldırıdır. Saldırı muhaliflerle, sığınmacılarla ilgili değildir."

"Olayın akabinde sosyal medyada bilgi kirliliğine yol açan başka örgütlere mal edilen yayınlar yapılmıştır. Hatay'da sığınmacılarla bölge halkı karşı karşıya getirilmek istenmiştir."

"Bu saldırıyı yapanların kim olduğunu, kimler tarafından sakladığını biliyoruz.El Kaide bağlantısı kesinlikle yoktur."

DAHA BÜYÜK OLAYLAR ÖNLENDİ

"İstihbarat birimlerimiz zaman zaman bizi bilgilendirmesi söz konusudur. Bununla ilgili alının tedbirler vardır. Bu olay önlenemeyen bir olaydır, önlenmiş daha büyük olaylar vardır. "

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Reyhanlı'daki bombalı saldırılarla ilgili araçların Yayladağı Sınır Kapısından geçtiklerine dair soru üzerine ''Hayır hayır, biz malzemelerin kaçak yollardan Hatay'a sokulduğunu, araçların burada alınarak belli kişiler adına tescilinin yapıldığını ve belli bazı iş yerlerinde, atölyelerde özel bölmeler yapılarak bomba yüklendiğini ve yine maalesef bu işe yardım ve yataklık yapan kişilerle hemen o depolardan çıkartılarak olay yerine getirilip kısa süre içerisinde patlattıklarını tespit ettik'' dedi. 


İçişleri Bakanı Muammer Güler, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Reyhanlı’da meydana gelen saldırıya ilişkin basın toplantısı düzenledi.

atalay-itiraf.jpg