BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,81
ALTIN 2.400,16
HABER /  DÜNYA

Esed destekçisi ülkeler belli oldu

Uluslararası Suriye konferansında Esed rejimini temsil edecek ülkeler belli oldu.

Abone ol

Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi, ay sonunda yapılması planlanan uluslararası Suriye konferansında Esed rejimini temsil edecek isimlerin belirlendiğini söyledi.

Nebil el-Arabi Kahire'de düzenlediği basın toplantısında, Suriye krizi konusunda düzenlenmesi beklenen konferansa Esed rejimini temsilen katılacak isimlerin Rusya'ya bildirildiğini kaydetti.

Rusya'nın Suriye krizindeki tavrıyla ilgili değerlendirmede bulunan Arabi, "Rusya'nın tavrında bazı değişiklikler oldu. Başlangıçta Devlet Başkanı Beşşar Esed'in, geçiş döneminin zorunlu bir parçası olmasını istiyorlardı. Şimdi Esed'in geleceğini Suriye halkının belirleyeceğini düşünüyorlar" diye konuştu.

Arabi ayrıca Suriye Muhalif ve Devrimci Ulusal Güçler Koalisyonunun (SMDK) tabanını genişletmek ve konferansa katılacak heyeti seçmek için toplantılar gerçekleştirdiğini belirtti.

Rusya'yı ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Devlet Başkanı Putin ve Lavrov ile yaptığı görüşmelerden sonra, iki ülkenin, Cenevre Mutabakatı çerçevesinde Suriye krizinin ele alınacağı, uluslararası bir konferans düzenlenmesi için anlaşmaya vardığını açıklamıştı.

Geçen yıl 30 Haziran'da Cenevre'de Suriye krizinin görüşüldüğü uluslararası toplantıda sağlanan mutabakat, Suriye'de rejimin ve muhalefetin karşılıklı rızasına dayanarak bir geçiş hükümeti kurulmasını öngörüyor.