BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Restoranların bahçesinde içki yasak mı?

Yeni alkol düzenlemesi yolda. Düzenlemeye göre açık alanlarda alkol içilmesinin kısıtlanması ne anlama geliyor, bu sorunun yanıtını bu işin mimarı yanıtladı.

Abone ol

NESRİN YILMAZ/İNTERNETHABER-ANKARA- AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber'in meclise sunduğu kanun teklifinin içeriğinde bulunan iki teklif oldukça dikkat çekiciydi. 

-Alkollü içkilerin satışına ve tüketilmesine izin verilen yerlerde, bu ürünler işletme dışından  görülecek şekilde satılamayacak.

-İçki tüketilen yerlerde içki satışı dışarıdan görülmeyecek şekilde yapılacak.

Bu iki teklif nedeniyle, restoranların bahçelerinde de mi alkol yasaklanacak sorusu akıllara gelirken, yasa teklifini meclise sunan AK Parti'li Recai Berber İnternethaber'e konuştu:

"Restoranların veya turistik tesis bölgesi olan yerlerde tesisin bahçesi, müştemilatı, o tesise ait sayılıyor. Dolayısıyla burada bizim dikkat çekmek istediğimiz yerler, büfe gibi sadece satış belgesi olan yerler. bu yerlerin sadece satış izni olan büfeler aynı zamanda kafeterya gibi servis yapar hale gelmiş durumda. Bir parkın köşesinde bir büfe var, burada alkol satışı serbest ama iki üç masa atılarak etrafına kafe haline getirilmiş. Umuma açık yerlerde, izni olmayan yerlerde, herkesin görebileceği alanlardaki uygulamalardan bahsediyoruz. bunun dışında bir restoranın bahçesi için bir düzenleme yok, bu düzenlemenin bunu kapsamadığı çok açık."