BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Avcı sütleri önce dağıttı sonra içti

Ankara'da 'Okul sütü programı' kapsamında öğrencilere süt dağıtımına katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ardından çocuklarla süt içti

Abone ol

23 Ocak 2015'te yarıyıl tatiline giren öğrenciler için bugün ders zili çaldı.

Okullarda 18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmen, 2 haftalık yarıyıl tatilinin ardından yarın eğitim öğretim yılının ikinci dönemine başladı. Sıralarına geri dönen öğrenciler ilk gün heyecanı yaşadı.

15 BİN ÖĞRETMEN GÖREVDE

Yeni dönemin heyecanını yaşayan öğrenciler, arkadaşlarını ve okullarını çok özlediklerini belirterek, güzel bir yarıyıl tatili geçirdiklerini söylediler. Bursa İstiklal İlkokulu öğrencileri de ders başı yaptı. Öte yandan MEB tarafından ataması yapılan 15 bin öğretmen de atandıkları okullarda görevlerine başladı.

6 MİLYON ÖĞRENCİ FAYDALANACAK

Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlıkları tarafından ortaklaşa hazırlanan ve 2011 yılında uygulamaya konulan 'Okul Sütü Programı', kapsamında öğrencilere süt dağıtıldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, bu yıl ilk kez sütün yanında kuru üzüm verileceğini de duyurmuştu. Pazartesi, çarşamba ve cuma günü gerçekleştirilecek okul sütü uygulamasından 6 milyon öğrenci yararlanacak.

nabi-avci-okul-sutu-icti.jpg 

BAKAN AVCI SÜT DAĞITTI

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, okullarda ikinci yarıyılın başlaması dolayısıyla Ankara'da sınıftaydı. Bakan Avcı, Çankaya İlkokulu'nda okul sütü dağıtım programına katıldı. öğrencilere sütün yanı sıra boyama kitabı ve boya kalemi de hediye edildi.