BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Av. Kerinçsiz herkese çattı

TCK 301. maddenin sıkı takipçisi olan Hukukçular Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Kemal Kerinçsiz AB'den AKP'ye herkese çattı

Abone ol

Ermeni Konferansı'nın iptali ile Orhan Pamuk, Hrant Dink, AB Parlamenteri Joost Lagendijk hakkında suç duyurusunda bulunan Kemal Kerinçsiz 301. maddenin sıkı takipçisi. Gül'ün 301 davaları hakkındaki "Geceyarısı Ekspresi kadar zarar veriyor" yorumuna; Başbakan'ın "Gerekirse bu maddeyi kaldırırız" sözlerine rağmen "Bizi doğru yolumuzdan kimse çeviremeyecek" diyor. 1983 yılında Hukuk Fakültesi'ni birincilikle bitiren, MHP'den belediye başkanı adayı olan Kerinçsiz, bakın başka kimlere, neler söylüyor...

* Köşe yazarlarına: Bu şikayetlerden sonra çok iyi netice aldık. Basında yazılan yazılarda, mesela Hırant Dink'in yazılarında Türklüğe hakaret azaldı. Murat Belge, Haluk Şahin, Hasan Cemal üslubunu değiştirdi.

* AB Parlamenteri Lagendijk'e: Bunlar mütareke komiseri. Fehriye Erdal yarım otomatik silahtan yargılanmaz. Buna bir şey demez. Sözde aydın. Köşe yazarları da böyle.

* Avrupa Birliği'ne: AB'ye kesinlikle karşıyım. Bu nedenle AB'ye almazlarsa Türkiye'yi, bundan büyük memnuniyet duyarım. AB'nin kriterleri Hrant Dink, Orhan Pamuk kriteri. Bölücü kesimlerin, federalizmin, ekümenikliğin kriterleri. Benim sağlık ve eğitim problemim neden girmiyor kriterlere.

301 kalkarsa AKP biter

* Güle ve AKP Hükümeti'ne: Dışişleri Bakanı bizim için 'bir grup kışkırtıcı milliyetçi' demiş. Yanılıyor. Biz bir grup değiliz. Kışkırtıcı da değiliz. Halkın desteği yanımızda. Hani onlar da AB'ye karşıydı. Şimdi küresel güçlere, sömürge ekonomisine teslim oldular. Asıl provokasyoncu onlar. İşgal edilmemiş bir yargı bir de ordu kaldı, sıkıntıları bu. Yargıyı nasıl Kemalistler'den temizleriz diye uğraşıyorlar.

* Adalet Bakanı Çiçek'e: 301'i kaldırmak AKP'yi bitirir. Kaldırırlarsa bedelini öderler. Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Başbakan ve Abdullah Gül'ün baskısı altında. Çiçek Ermeni soykırımı tehlikesini biliyor, 301'in kalkmasına karşı.

Haber: Safile USUL- Bülent ERGÜN
Kaynak: www.vatanim.com.tr