BIST 10.471
DOLAR 32,83
EURO 35,25
ALTIN 2.447,95
HABER /  GÜNCEL

Sızıntı Dergisi 28 yaşına bastı

1979 yılında kapağında ağlayan çocuk fotoğrafıyla yayın hayatına başlayan Sızıntı Dergisi 28. yaşına ulaştı. Sızıntı'nın 28. yıldönümü My Showland'a kutlandı.

Abone ol

“Sıza sıza göl olur, akar akar yol olur, Yaradan dileyince, az çoklardan bol olur” dörtlüğünü kendine şiar edinen Sızıntı, her sayısında sevgi ve hoşgörü dolu bir gençliğin temellerinin atılabilmesi için çalıştı. Yayın hayatına 6 bin tirajla başlayan Sızıntı’nın her sayısı 42 ülkeden 630 bin kişi tarafından okunuyor. Dergicilikte ekol başlatan Sızıntı, 28. kuruluş yıldönümünü kutladı.

My Showland’de düzenlenen gecede bir araya gelen binlerce okur, sanatçı Mustafa Demirci’nin okuduğu birbirinden güzel ilahi ve ezgilerle coşkulu bir gece geçirdi. Sızıntı, ilk sayısındaki kapak resminde ağlayan masum bir çocuk resmi ile okurlarının karşısına çıktı. Halkın büyük ilgisini çeken resim, uzun müddet kartpostal ve takvim kapaklarını süsledi. Gözlerinden yaş damlayan çocuk resmi üzerine Mehmet Akif Ersoy’un, “Merhametin yok diyelim nefsine, Merhamet etmez misin evladına” mısralarının yer aldığı ilk Sızıntı dergisi, 28 yıldır genç nesillerin kurtuluşu ve geleceği için mücadele veriyor. Sızıntı, yayın hayatına çok sayıda yazar kazandırırken, yayın hayatı boyunca yayınlanan yazı ve haber dosyalarından da çok sayıda kitap meydana çıkarıldı. 28. kuruluş yıldönümünü My Showland’de düzenlenen gecede konuşan yazar Dr. Reşit Haylamaz, salonu dolduran binlerce kişinin dergisine sahip çıkmasının en güzel tezahürü olduğunu söyledi. Konuşmasında Peygamber Efendimiz (sas)’in hayatından kesitler sunan Dr. Haylamaz, “Bizim de Peygamberimiz’in adına bir şeyler yapmamız ve onun adına çaba sarf etmemiz gerekir. Derginize sahip çıktığınız için hepinize teşekkür ediyorum.” dedi. Haylamaz’ın konuşmasından sonra dergi abone kampanyasında en fazla abone yapan Sızıntı okurlarına ödüller verildi.

Hediyelerin ardından sanatçı Mustafa Demirci tarafından bestelenen M. Fethullah Gülen’in şiirlerinden oluşan “İnleyen Bir Nâyım” albümünün tanıtımı yapıldı. Albümde yer alan birbirinden güzel parçaları seslendiren Demirci, geceye katılan çok sayıda Sızıntı okuruna coşkulu bir gece yaşattı.

Haber: Mükrimin Albayrak
Kaynak: