BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,96
ALTIN 2.496,91
HABER /  GÜNCEL

Genelev için referanduma gidiyor

Gökçek, yeni genelevin nerede kurulacağı konusunda Ankara Valiliği kendilerinden özel bir planlama isterse, konuyu referanduma götüreceklerini açıkladı.

Abone ol

Bentderesi genelevini yıktıracağını Hürriyet’e açıklayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yeni genelevin nerede kurulacağı konusunda Ankara Valiliği kendilerinden özel bir planlama isterse, konuyu referanduma götüreceklerini açıkladı.

İNSANLARA SORARIZ

Gökçek’in planı gerçekleşirse, Ankara’da yüzbinlerce yurttaş, genelev referandumuna çağrılabilir. Yetkililer, özel bir yerleşim planı yapılmadan bu tip bir yapılaşmaya gidilmesinin kanunen imkansız olduğunu belirtirken Gökçek şunları söyledi: ‘Genelevin herhangi bir yere taşınıp taşınmaması veya açılıp açılmayacağı, Ankara Valiliği’nin işidir. Ancak genelev için özel bir planlama yapmamız istenirse, planı yapılacak arazi hangi bölgedeyse o bölgede yaşayan insanlara bunu sorarız. Yani ‘Genelev yapılmasını istiyor musunuz, yoksa istemiyor musunuz?’ diye referanduma gideriz. Planı halkın tasvip edip etmeyeceğini sormam lazım. Ben demokratik ve insan haklarına itibar eden bir başkanım.’

HAZİRANDA YIKACAK

Gökçek, Bentderesi genelevinin yıkım tarihi içinse, ‘İşler yolunda giderse inşallah Haziran’a’ dedi.

HÜRRİYET