BIST 9.981
DOLAR 32,38
EURO 34,72
ALTIN 2.428,25
HABER /  GÜNCEL

Attila İlhan ismini kullanana dava

Attila İlhan adına kültür merkezi ve internet sitesi açan Ergenekon sanığına dava açıldı.

Abone ol

Attila İlhan'ın kardeşleri Cengiz İlhan ve Çolpan İlhan Alışık, izin almadan Attila İlhan adına kültür merkezi ve internet sitesi açan Ergenekon sanığı Adnan Türkkan ve iki arkadaşı hakkında dava açtı.

Dava dilekçesinde söz konusu kişilerin Attila İlhan adı altında kendi görüşlerini yayınlamaları ve onu bir gruba dahil etme çabalarının, şairin yakınlarının manevi bakımdan yıpranmalarına sebep olduğu belirtiliyor.

Zaman'dan Mehmet Çapkın'ın haberine göre Attila İlhan Kültür Merkezi, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) tarafından ilk olarak Ankara'da açıldı. Kısa süre sonra ise merkezin İstanbul, İzmir, Eskişehir, Muğla, Afyon ve Denizli şubeleri hayata geçti. Yine aynı grup tarafından Attila İlhan adına bir internet sitesi kuruldu. Şairin yasal vârisleri, bu kültür merkezlerinin ve internet sitesinin kendilerinden hiçbir izin alınmadan açıldığı gerekçesiyle, geçtiğimiz ay Beyoğlu Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu. Attila İlhan Kültür Merkezi'nin genel sorumlusu Adnan Türkkan ile arkadaşları Mustafa Tunca ve Deniz Kel hakkında suç duyurusunda bulundu. Dava dilekçesinde Attila İlhan isminin haksız şekilde kullanıldığının altı çiziliyor. Davalılara ihtarlar gönderilmesine rağmen hukuka aykırı eylemlerine devam ettikleri belirtiliyor. Bu durumun, "Attila İlhan gibi topluma mal olmuş, toplumun çok geniş kesimleriyle buluşmuş bir sanatçının adı altında kendi görüşlerini yayınlamaları, onu bir gruba dahil etmelerinin, vârislerinin manevi bakımdan yıpranmalarına sebep olduğu" ifade ediliyor. Ünlü şairin kardeşleri, Attila İlhan adının "Attila İlhan Kültür Merkezi" merkez ve şubelerinin tabelalarından ve www.attilailhankulturmerkezi.com adlı internet sitesinden kaldırılmasını ve manevi zararlarının tazmini için toplam 10 bin lira tazminat ödenmesini talep etti.

Adnan Türkkan, yakın zamana kadar TGB'nin genel başkanlığını yürütüyordu. Halen birliğin genel başkan yardımcılığını yapan Türkkan'ın ismi 2. Ergenekon iddianamesine 23. şüpheli olarak geçti. Aynı zamanda İşçi Partisi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Çankaya Şubesi'nin üyesi olan Türkkan'ın, Çağdaş Eğitim Vakfı'yla ilişkileri ise 2. Ergenekon iddianamesinde anlatılıyor