BIST 10.248
DOLAR 32,23
EURO 34,76
ALTIN 2.396,28
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Atların Kırkpınar'ı gerçekleştirildi

Balıkesir'in Susurluk ilçesi Karapürpek beldesinde düzenlenen, 32. Geleneksel Rahvan At Yarışları büyük çekişmeye sahne oldu.

Abone ol

Atların Kırkpınar'ı olarak tanınan Karapürçek At Yarışları'na Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen davetli ve at sahibi katıldı.

Her biri 4 ve 80 bin TL arasında araba fiyatına satılan Türkiye çapında 78 ünlü Rahvan atının yarışlarına at severler yoğun ilgi gösterdi. At yarışlarını Balıkesir Milletvekili Ergun Aydoğan, Karapürçek Belediye Başkanı Mehmet İlban, Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel'de izledi. Türkiye Geleneksel Spor Dallları Federasyonu tarafından görevlendirilen at yarışı kule hakemleri Mehmet Kahyaoğlu, Osman Kalyoncu, İsmail İpek, Birol Babaoğlu, İsmail Yıldız ve bayrak hakemi Mevlüt Ünlü bir aydır bu teknik yarışa hazırlanan Türkiye çapındaki 78 atı dürbünle izleyip puan verdiler.

Yarışmada derece alan Konya Rahvan Atları Binicilik ve Yetiştiricilik İhtisas Kulübü'nden Mustafa Küçükmeral'a ait Gold isimli at koşularda büyük alkış topladı. Son koşuda Balıkesir yöresinden bir at sahibi atın üstünden düşüp yaralanınca olay yerine 112 acil ambulans gelip yaralıyı kurtardı.

Türkiye'nin en uzun bin 200 metrelik at yarış pistinde baş, başaltı, büyükorta, küçükorta gibi kategorilerinde dereceye giren at sahiplerine kupa, madalya ve 4 bin TL ödül protokol tarafından dağıtıldı.