BIST 10.227
DOLAR 32,23
EURO 34,64
ALTIN 2.396,76
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ankaralı sanayiciler Diyarbakır'da

Ankara Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkan Vekili Ekrem Akgümüş ve beraberindeki heyet, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.

Abone ol

DTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Galip Ensarioğlu ve Genel Sekreter Mehmet Aslan tarafından karşılanan heyet adına konuşan ASİAD Başkan Vekili Akgümüş, Diyarbakır'da bulunmaktan son derece mutlu olduklarını dile getirdi.

DTSO Başkanı Ensarioğlu heyeti kabulde yaptığı konuşmada, "Sizleri burada görmek bizim için heyecan verici. Birliğe ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu bu dönemde, yapılan karşılıklı ziyaretler, bölgeler arası ticari ilişkileri olumlu yönde etkileyecektir. Bu bakımdan ziyaretinizi çok önemsiyoruz" dedi.

Türkiye'nin kendine yeni ekonomik havzalar bulması gerektiğine değinen Ensarioğlu, "Ortadoğu pazarı ile geliştireceğimiz ticari ilişkiler, bölge ekonomisine ve dolayısıyla ülkemiz ekonomisine katkı sağlayacaktır. Ticari altyapımızın güçlenmesi ile birlikte, bölgedeki ekonomik canlılık hissedilebilir seviyelere ulaşacaktır" görüşlerini dile getirdi.

ASİAD Başkan Vekili Ekrem Akgümüş ise birçok arkadaşının Diyarbakır'a ilk defa geldiğini ve şehrin gerek tarihi zenginliklerinden, gerekse bölge insanının samimiyeti ve misafirperverliklerinden çok etkilendiklerini dile getirdi. Bölgeyle ilgili önyargıların, akıllarında canlanan Diyarbakır resminin kente geldikten sonra değiştiğini de belirten ASİAD Başkanı Akgümüş, karşılıklı ziyaretlerin bundan sonraki süreçte de devam etmesinden mutluluk duyacaklarını dile getirdi.

GAP Eylem Planı, şehirde yapılan eğitim çalışmaları, bölgede uygulanan teşvik programları, Diyarbakır'ın ticaret hacmi gibi konularda Ensarioğlu'ndan detaylı bilgiler alan konuk heyet ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Konuklara ziyaret sonrası DTSO yayınları hediye edildi ve plaket verildi.