BIST 10.248
DOLAR 32,28
EURO 34,76
ALTIN 2.395,54
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Erdoğan'ın o sözleri MHP'yi rahatsız etti

MHP, Başbakan'ın, son günlerde artan terör olaylarının tesadüf olmadığına yönelik sözlerinden rahatsız.

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Erdoğan'ın, Anayasa Paketi'nin halkın önüne geleceği tarihle terörü ilişkilendirmesinin yanlış olduğunu ileri sürdü.

TBMM'de konuşan Oktay Vural, terörün artmasının, Başbakan'ın yanlış politikalarının sonucu olduğunu iddia etti. Vural, 2002 yılında neredeyse sıfırlanmış olan terörün yeniden arttığını iler sürerken, 2007 yılında şehit sayısının 146, 2008 yılında ise 171 olduğunu savundu.

MHP ile terör örgütünün yan yana gösterilmesinden son derece rahatsızlık duyduklarını dile getiren Vural, terörün artmasının, Başbakan'ın yanlış politikalarının bir sonucu olduğunu iddia etti.
Vural, "Sayın Başbakan, bu milletin şehit cenazelerine katılmasından rahatsız oluyor. Başbakan şehitleri terörist seviyesine indirgedi. 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' cümlesi bir duadır. Başbakan, bu duaya katılmak istemiyor olabilir." ifadelerini kullandı. Küresel Barış Endeksi verilerine değinen Vural, Türkiye'nin giderek huzurdan uzak bir ülke haline geldiğini ileri sürdü.

Bir gazetecinin, Anayasa Mahkemesi'nin kararının yok sayılacağı ya da kararın resmi gazetede yayınlanmayacağı iddiaları ile ilgili sorusu üzerine ise Vural, şunları söyledi: "Türkiye, bir hukuk devletidir. Söz konusu uygulamaların anarşik-sivil dikta zihniyetidir. Hukuk mekanizmasına güvenilmesi gerekir."