BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,11
ALTIN 2.520,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sakarya'da Türkçe Yaz Okulları başladı

Türk Dili ve kültürünü tanıtmak amacıyla Sakarya Üniversitesi tarafından her sene düzenlenen Türkçe Yaz Okulu’na bu yıl da ilgi büyük oldu.

Abone ol

Ukrayna Luhansk, Bosna-Tuzla, Kıbrıs-Yakın Doğu ve Rusya- Astrahan Devlet Üniversitesi ve TİKA Afganistan Kabil Üniversitelerinin çeşitli bölümlerinde öğrenim gören 23 öğrenci Sakarya Üniversitesi’nce düzenlenen Türkçe Yaz Okulu’na katılıyor.

 

2 hafta sürecek Türkçe Yaz Okulu’nda konuk öğrenciler Türk Dili ve kültürü ile ilgili dersler alıp, ülkemizin önemli tarihi ve kültürel yerleri gezecekler. 

 

Sakarya Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Ekiz, her yıl geleneksel hale getirdikleri Türkçe Yaz Okulu’nun farklı ülkelerin üniversite öğrencileri ile ülkemiz arasında kültür alışverişini sağlamak, Ülkemizi ve Üniversitemizi yabancı öğrencilere tanıtmak için önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

 

Türkçenin gelecekte Dünya dili olacağına inandığını belirten Prof. Dr. Ekiz, “İnşallah yakın gelecekte Türkçe konuşup Türkçe anlaşacağız” dedi. Türkçeye ilgi duyan yabancı öğrencilerin Türk dilini daha iyi öğrenmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen Türkçe Yaz Okulu’na, katılan öğrenciler, İstanbul’daki tarihi ve turistik yerlerin yanı sıra Ankara’da Anıtkabir’i ziyaret edecekler.