BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 35,03
ALTIN 2.408,73
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ahi Evran öğrencileri kep attı

Ahi Evran Üniversitesi tarafından düzenlenen 4. mezuniyet töreninde, keplerini atan öğrenciler gönüllerince eğlendi.

Abone ol

Ahi stadyumunda yapılan mezuniyet törenine, Vali Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selahattin Salman, İl Emniyet Müdürü Osman Öztürk ve davetliler ile şehir dışından gelen binlerce öğrenci yakını katıldı.

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Daha sona Üniversite Rektörü Salman üniversitenin durumu hakkında bir konuşma yaparak, eğitim çemberini büyüttükleri ve yeni fakülteler ile binaların çok yakın zamanda hizmete gireceği müjdesini verdi. Salman, bakanlıklardan izin alınarak yapacakları hizmetlerde üst seviyeleri hedeflediklerini hatırlatarak, "Kırşehir'de bulunan Ahi Evran Üniversitemiz Anadolu'nun parlayan yıldızı oldu. Biz bundan çok memnunuz. Üniversitemizi daha geniş kapsamlı kılmak için Akpınar, Boztepe ve Akçakent'e de meslek yüksek okulu açmayı hedefliyoruz. Bu yüksek okulların açılması için gerekli alt yapı çalışmalarını hazırlandı. Yeni yerleşke alanına Fen-Edebiyat bölümü ve rektörlük olarak başlayacağız ve daha kaliteli öğretici sistemleri öğrencilerimize vereceğiz. Kırşehir'de böylelikle bilim kenti olacak. Bu hizmetleri yerine getirirken Valilik, Belediye ve Sivil Toplum Örgütlerinden aldığımız yardımlardan dolayı tekrar teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Salman'ın konuşmasının ardından Üniversiteyi 3.85 not ortalaması ile birinci bitiren Sağlık Meslek Yüksekokulu Öğrencisi Döndü Çoşkun'da bir konuşma yaptı. Törende cübbe giyen ve stadı dolduran öğrenciler daha sonra hep birlikte keplerini havaya atarak doyasıya mezuniyet sevincini yaşadı. Öğrencilerin kep atması sırasında da havaya uçan balonlar bırakıldı. Üniversitede dereceye giren mezunlara ödülleri Vali Erden, Başkan Bahçeci ve Rektör Salman tarafından verildi.