BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,78
ALTIN 2.412,04
HABER /  GÜNCEL

Atilla Karaosmanoğlu yaşamını yitirdi

Eski Başbakan Yardımcısı ve Dünya Bankası Başkan Yardımcılığı'na kadar yükselen Karaosmanoğlu 83 yaşında yaşamını yitirdi.

Abone ol

Türkiye’nin en önemli iktisatçılarından Atilla Karaosmanoğlu dün gece tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Dünya Bankası'nda Başkan Yardımcılığı'na kadar yükselen Karaosmanoğlu 83 yaşındaydı.

1931 yılında Manisa'da doğan Karaosmanoğlu Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde doktora yaptı. Harvard ve New York Üniversitesi'nde geçici öğretim üyeliğinin ardından sırasıyla İktisat Planlama Daire Başkanlığı, OECD Kıdemli Bilim ve Teknoloji Planlama Müşavirliği yaptı. Nisan 1966'da Dünya Bankası'na girdi.

BAŞBAKAN YARDIMCILIĞINDAN İSTİFA ETTİ

1971 Başbakan Nihat Erim tarafında Türkiye'ye başbakan yardımcılığı için çağırıldı, 1972 yılında, teknokratlar hükümeti olarak anılan grupla birlikte bu görevden istifa etti ve Dünya Bankası'na döndü. Sonuçta Dünya Bankası'nda 5 ve 22 yıl olmak üzere toplam 27 yıl çalıştı. Dünya Bankası'nda Başkan yardımcılığı'na kadar yükseldi.