BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ateizm Derneği’ne panik butonu konuldu

Türkiye'de ilk defa kurulan Ateizm Derneği'ne atılan tehdit mesajlarından dolayı derneğe acil durumda polise ulaşmak için panik butonu kuruldu.

Abone ol

Üç hafta önce ‘Allah yardımcınız olsun‘ temennileriyle kurulan Türkiye’nin ilk ve tek Ateizm Derneği’ne ulaşan tehditlerin artması nedeniyle derneğe acil durumda polise çağrı yapan panik butonu kuruldu.

Milliyet’ten Gökhan Karakaş’ın haberine göre, çağrı merkezine gelen telefonlar ve sosyal medya yoluyla gönderilen iletilerde tehditlerin artmaı dernek yöneticilerinde güvenlik endişesi doğurdu. 24 saat kayıt yapan kameralar ve alarm sistemiyle korunan derneğe bir de ‘155 Polis İmdat‘ hattına çağrı yapan panik butonu da kuruldu.

ÖLDÜRME VE DARPA DAİR MESAJLAR ALIYORUZ

Derneğin kurucularından Selin Özkohen, "24 saat kamerayla derneğimizi izliyoruz. Alarm sistemi kurduk ve acil durumda direkt polisi çağıran bir panik butonu kurduk. Tehditler genelde küfür ve hakaret içeriyor. Ama bizi öldürmeye ve darp etmeye yönelik mesaj ve telefonlar da alıyoruz" dedi.

Daha önce de defalarca ateizmi yaymak amacını taşımadıklarını vurgulayan dernek başkanı Tolga İnci ise, "Asla ateizmi yaymak istemiyoruz. Tam tersine ateizmin dayatılmasına ilk biz karşı çıkarız. İnsanlar hür düşüncelerini ifade etmek için derneğimize geliyorlar. Kimseyi dinsizliğe davet etmiyoruz" diye konuştu.